Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Olympus PEN E-PL1; tredje kamera fra Olympus med Micro FourThirds.
Olympus PEN E-PL1; tredje kamera fra Olympus med Micro FourThirds.

Olympus annonserer PEN E-PL1

... samt nye ultrazoomer og et par små tøffinger.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Det er ikke veldig lenge siden Olympus oppgraderte PEN E-P1 med en ny modell, PEN E-P2, og nå er det tredje kameraet med Micro FourThirds-teknologi på vei til butikkhyllene.

Micro FourThirds-standarden, som Olympus og Panasonic har samarbeidet om, er et system der speilet i et speilreflekskamera er fjernet slik at både kameraer og objektiver kan lages mindre, men der optikken fortsatt kan byttes ut.

Den nye modellen, E-PL1, blir en slags lillebror til E-P2, men har en vesentlig fordel i våre øyne; nemlig den innebygde blitsen som har vært savnet på de to første kameraene. Kameraet har også fått innebygd veiledning på norsk og seks kunstfiltre som vi syntes var veldig morsomme da vi testet PEN E-P1 (E-P2 har åtte kunstflltre). Ett av kunstfilterne er et slags tilt-shift-filter som gjør at bildet blir seende ut som et miniatyrbilde.

Som forgjengerne har E-PL1 innebygd bildestabilisator som fungerer på alle objektiv, samt muligheten til å låse fokus på et bevegelig objekt slik at kameraet gjenopptar fokuseringen om objektet er utenfor bilderammen og kommer tilbake.

E-PL1 har også tilkobling for ekstern mikrofon og elektronisk søker (må kjøpes separat), samt HDMI-utgang slik at det kan kobles direkte til TV. Filming skjer fortsatt i 720p, 30 bilder pr sekund.

Veiledende pris blir 5299,- (inkl kit-objektiv, 14-42mm f/3,5-5,6) og kameraet kommer i butikkene i mars. Tilgjengelige farger er sort, champagne/sølv, hvit/sølv og rød/sort.

Olympus lanserer samtidig et nytt undervannshus, samt to objektiver - 9-18mm f/4-5,6 og 14-150mm f4/5,6.2 nye ultrazoomer

Olympus setter også rekord i teleenden med SP-800UZ, som har 28mm vidvinkel og 30x optisk zoom, som betyr en tele tilsvarende 840mm. Kameraet har også 3" widescreen-skjerm, 720p HD-filming og 2GB internminne. I tillegg har SP-800UZ fått noe Olympus kaller Photo Surfing; en ny måte å bruke kameraet som mobilt album.

Lillebror SP-600UZ har mye til felles med storebror, men har "bare" 15x zoom (fortsatt 28mm vidvinkel), 2,7" LCD-skjerm og 1GB internminne. I tillegg bruker kameraet AA-batterier.

Veiledende priser blir 3499,- for SP-800UZ og 2499,- for SP-600UZ. Tilgjengelige i mars.2 nye tøffinger

Olympus' TOUGH-serie er anerkjent som kameraene som tåler mest, og med TOUGH-8010 har serien fått en ny toppmodell. Det nye kameraet har 5x optisk zoom med 28mm vidvinkel, 2GB interminne og muligheten for filming med 720p-oppløsning.

Som med forgjengeren, TOUGH-8000, er kameraet vanntett ned til ti meter, tåler fall fra to meter og tåler også 100kg trykk. I tillegg har kameraet forbedret tap control; en funksjon som gjør at du bare kan dunke på kameraet for å endre innstillinger - hensiktsmessig når du bruker det med votter eller under vann.

Lillebror TOUGH-6020 har mye til felles med storebror, men har 1GB internminne i stedet for 2GB. Det mangler også manometer (som 8010 har), er vanntett til 5m og støtsikkert fra 1,5m. Det er ikke oppgitt trykkbelastning på 6020.

Kameraene kommer i mars og veiledende priser blir 3799,- og 2999,- for henholdsvis TOUGH-8010 og TOUGH-6020.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
  • Galleripris:
    20 000,-