Nå kan du lagre filer hos Google. (Foto: Upload / Download av Flickr-bruker Trainor / CC BY 2.0)

Nå kan du lagre filer hos Google. (Foto: Upload / Download av Flickr-bruker Trainor / CC BY 2.0)

Google lagrer filene dine

Publisert: Torsdag 21. januar 2010 kl 11:56

Ny funksjon i Google Docs - last opp filer, uavhengig av filtype.


Dinside Google Docs er Googles kontorpakke på nett, der både tekstbehandling, regneark og presentasjonsverktøy er gratis for alle.

Til nå har det imidlertid kun vært mulig å laste opp dokumenter i visse formater (f.eks. fra Microsoft Office), som deretter har blitt konvertert til "Google-format".

Fra og med i dag har imidlertid Google rullet ut muligheten for å laste opp helt vilkårlige filer, og dermed bruke Google Docs som en nettbasert harddisk; det være seg zipfiler, musikkfiler, bilder etc.

Les også: TEST: Lagring på nett

Artikkelen fortsetter under bildet.
Velg filer, eventuelt katalog og last opp. Du kan også velge om fila du laster opp skal konverteres til Google Docs-format dersom de er av riktig type.


Filer du laster opp kan også deles med andre brukere, og det er mulig å organisere dem i mapper for deretter å dele mappen med andre. Foreløpig er det kun mulig å laste opp filer via webgrensesnittet, der du må bla frem til én og én fil.

Gratisversjonen av Google Docs er imidlertid begrenset til 1GB lagringsplass, og filstørrelsen er begrenset til 250MB. Du kan oppgradere lagringsplassen for $0.25 i året pr GB (minimum 20GB=$5 i året).

Kilde: The Official Google Blog

google nettlagring kontor

Nye tester på Dinside

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Microsoft har laget et meget smart tastatur til smartmobilen din.

TEST: Peugeot 308 GTI

270 hester på forhjula.

Acer Aspire V3-372

Her får du rett og slett mye PC for pengene!

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil