Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 (Foto: VisitOSLO/Terje Bakke Pettersen)
(Foto: VisitOSLO/Terje Bakke Pettersen)

Oslo - en by du må besøke

Anerkjent amerikansk avis anbefaler Tigerstaden.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Da New York Times skulle lage en liste over 31 reisemål avisen ville anbefale i 2010, kom overraskende nok Norge med på listen.

Hvorfor dette er overraskende? Vel, tenk på alle de fantastiske destinasjonene rundt om i verden som avisen heller kunne valgt.

Det er selvsagt veldig hyggelig at New York Times vil anbefale sine lesere å reise til Norge. Og jammen slår avisen fast at Oslo allerede er en "must-visit urban destination". To hovedgrunner til dette er ifølge avisen det anerkjente nye operahuset, og de mange "high-end" restaurantene. Rett før jul utpekte også et britisk guidebokforlag Oslo til en av de heteste destinasjonene i 2010.

Men selv om Oslo altså anses som en by man absolutt må besøke, på linje med Paris, London, Madrid og andre verdensbyer, er det som alltid naturen som fascinerer mest.

"I år bør fokus være på villskapen i den norske naturen. Med det glitrende nordlyset og det dramatiske landskapet er Norge kanskje det mest uoppdagede og eksotiske hjørnet i Europa. Etter å ha overbevist verden om at fjordene og den sørlige kystlinjen gjør landet til et flott sommerreisemål, har nordmenn begynt å vise frem Norges sjarm som vinterdestinasjon."

Satser på vinterturismen

New York Times har helt rett i at Norge nå satser på vinterturisme. Tradisjonelt sett har denne sesongen vært ganske død her til lands. Ja, danskene kommer i hopetall for å stå på ski, men det er omtrent det hele.

Hundesledekjøring - en eksotisk vinteraktivitet. (Foto: Casper Tybjerg/Innovasjon Norg)
Hundesledekjøring - en eksotisk vinteraktivitet. (Foto: Casper Tybjerg/Innovasjon Norg)
For omtrent fire år siden begynte Hurtigruten å jobbe for å trekke turistene også i vinterhalvåret. Fokuset har vært på kortere turer, med innlagte aktiviteter som kongekrabbefiske, hundesledekjøring, skreifiske og selvsagt nordlysobservasjoner.

Nils Gaup har vært med å utvikle vinterkonseptet til Hurtigruten. I løpet av tre år klarte Hurtigruten å doble antall gjestedøgn i vintersesongen - fra 35.000 til 70.000. Målet er 140.000 gjestedøgn.

Vintercruise med Hurtigruten fascinerte i hvert fall New York Times' journalist Paul Schneider, som både filmet, tok bilder og skrev om turen.

Operaen har raskt blitt en av Oslos største attraksjoner. (Foto: Birdseyepix.com/Christopher Ha)
Operaen har raskt blitt en av Oslos største attraksjoner. (Foto: Birdseyepix.com/Christopher Ha)
Oslo har også jobbet for å få turistene til å komme også vinterstid. Oslo markedsføres som den eneste hovedstaden der du kan stå på ski, shoppe og gå ut på byen på en og samme dag. Tor Sannerud, turistsjef i Oslo, fortalte DinSide før jul at satsingen har vært vellykket. I Tryvann rapporteres det om flere tyskere, nederlendere, dansker og briter i bakkene.

Eksotisk og jordnært

New York Times trekker også frem at Norge er befriende lite fullt av "trendy boutiquehoteller og ekstravagante resorter". Hvem trenger en penthousesuite, når man kan bo alene på et fyr ute i havgapet, spør New York Times.

Lurer du på hvilke andre destinasjoner som ble trukket frem av New York Times? Vi kan nevne både Breckenridge, skistedet der det nå er tillatt med hasj, Montenegro, som vi kan anbefale som et herlig avslappet reisemål, Istanbul, som er europeisk kulturhovedstad i år, København, som jo er nordmenns favoritt (har du vært i den "nye" bydelen Kødbyen?), Las Vegas, fordi her er det blitt billigere å feriere etter finanskrisen, og Sør-Afrika, som jo skal arrangere fotball-vm i juli.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
  • Galleripris:
    3 600,-