Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
FÅ MYE UT AV PENGENE DINE: Med en innskuddsrente på 4,5 prosent, kan du få mye ut av sparepengene dine i Nordax Finans. Men gode rentebetingelser kommer ikke uten begrensninger.  (Montasje: Per Ervland)
FÅ MYE UT AV PENGENE DINE: Med en innskuddsrente på 4,5 prosent, kan du få mye ut av sparepengene dine i Nordax Finans. Men gode rentebetingelser kommer ikke uten begrensninger. (Montasje: Per Ervland)

Her kan du få superrente

Nordax Finans har siden i fjor høst tilbudt en forbløffende høy innskuddsrente. Men mange av våre lesere er skeptiske.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Ifølge Finansportalen og DinSides rentelister kan Nordax Finans tilby svært fristende renter og betingelser på innskudd.

I skrivende stund tilbyr for eksempel Nordax 4,5 prosents rente på innskuddene dine, noe som er langt bedre enn hva de fleste banker i landet kan tilby.

Men flere av våre lesere har vært skeptiske til banken med de gode betingelsene.

- En slik bank er det best å styre unna, skriver en av våre lesere.

Men bør en virkelig la en så god rente løpe fra seg? Hvor trygt er det virkelig å sette pengene inn på en Nordax-konto?

Sparepengene dine er sikre

Nordax er ingen bank i vanlig forstand, men en svensk kredittinstitusjon som har utlånsvirksomhet i Norge. Bedriften er ikke tilsluttet den norske innskuddsgarantiordningen, som har til formål å sikre norske bankkunder mot tap, dersom banken skulle gå dukken.

Heldigvis er Nordax tilknyttet det svenske banksikringsfondet, Riksgälden, som sikrer kundene opptil 500.000 svenske kroner dersom banken skulle gå konkurs.

GAMMELDAGS UTTAKSMETODE: Den store haken ved å ha sparepenger i Nordax, er at du må sende søknad per post eller faks for å kunne ta ut pengene dine. (Foto: Colourbox.com)
GAMMELDAGS UTTAKSMETODE: Den store haken ved å ha sparepenger i Nordax, er at du må sende søknad per post eller faks for å kunne ta ut pengene dine. (Foto: Colourbox.com)
Med dagens kurs tilsvarer 500.000 svenske kroner litt mer enn 400.000 norske kroner. Det er betydelig mindre enn hva det norske banksikringsfondet kan tilby, der innskudd inntil to millioner kroner er sikret.

Dette er uansett ikke noe problem, siden Nordax har begrenset det maksimale innskuddsbeløpet til 400.000 norske kroner. Det skal med andre ord være sikkert å overføre penger inn på en sparekonto i Nordax.

Finn beste boliglånsrente her
Finn beste sparerente her

Må sende søknad for å ta ut penger

Likevel er det en liten hake ved å ha penger i denne banken. Nordax har ikke nettbank, ei heller kundefilialer i Norge, noe som gjør uttak og overføring av penger til en ganske tungvinn affære.

Skal du administrere kontiene dine, må du derfor sende en søknad per post eller faks. Dette tar selvsagt lengre tid enn i vanlige nettbanker, normalt innen fire vanlige virkedager, ifølge Nordax sine nettsider.

Dersom du er avhengig av raske uttak og overføringer bør du derfor tenke deg nøye om før du velger å sette sparepengene her.

Samtidig er det greit å vite at selv om prosessen for uttak er tungvinn, kan du gjøre så mange uttak du vil, uten at det koster deg en krone.

Har du erfaringer med Nordax Finans? Del det med oss i diskusjonsgruppen under, eller send oss en e-post til okonomi@dinside.no.

Beste renter akkurat nå

Tabellen under viser de beste innskuddsrentene akkurat nå. Som du kan se, ligger Nordax Finans, med en rente på 4,5 prosent, langt over andre banker med sine renter. Men dersom du velger å sette penger inn der, må du som nevnt leve med visse begrensinger.

Tabellen er oppdatert 06.01.2010.(* Frie uttak gjelder per år)
Tabellen er oppdatert 06.01.2010.(* Frie uttak gjelder per år)
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
  • Galleripris:
    20 000,-