Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Det er ikke bare lett å finne sin favoritt i butikkhyllene ... den viktigste jobben gjør du før du  (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Det er ikke bare lett å finne sin favoritt i butikkhyllene ... den viktigste jobben gjør du før du (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Ny TV til jul?

Da bør du lese dette.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Ny TV til jul? Eller har du planer om å glede noen med en ordentlig stor, hard og flat pakke under treet? De beste tipsene får du her på DinSide.

Les også DinSide på søndag ettermiddag, da forteller vår TV-tester Øyvind Paulsen hvilke TV-er han anbefaler etter teståret 2009.

Hva skal du bruke den til?

Før du handler er det viktig å tenke grundig igjennom hva du - eller eventuelt gavens mottaker - skal bruke TV-en til. For skal du spille spill, se på film, eller bare ha frokostTV stående på i bakgrunnen?

Les vår kjøpeguide: Huskeliste for TV-kjøpet

Nei, Plasma gir ikke alltid best sortnivå

Det har skjedd mye siden de første flatTVene kom på markedet. Så det som den gangen var vedtatte sannheter og gode kjøpsråd, er ikke nødvendigvis like riktig. For eksempel at Plasma TV-er har best sortnivå.

For verden går altså videre, og denne påstanden holder ikke lenger vann. Spesielt vil de beste LCD TV-ene med LED-belysning og lokal dimming gi deg et meget godt sortnivå. Og det er derfor ikke uten grunn at vår nye favoritt når det gjelder sortnivå nå er LED TV-en 9704 fra Philips.

Les mer: Vi knuser TV-mytene

Hvor bør du handle?

Det er ikke likegyldig hvor du velger å kjøpe TV-en. I en rykende fersk prisundersøkelse fra DinSide Økonomi kommer det frem at du kan spare flere tusen kroner på å handle i billigste butikk. Hvilken butikk som er billigst vil variere fra produkt til produkt. For eksempel Samsungs nye LED TVer. Elektronikkbransjen har kåret dem til årets julegaver, og vi har pristestet de syltynne skjermene. Handler du fra Elkjøps nettbutikk koster den i underkant av 15.000 kroner, mens den var dyrest i Elkjøps varehus på Ullevål, der den kostet 18.995 kroner, altså nesten fire tusen mer.

For kort tid tilbake testet vi den nye LED-TV-en fra Philips (46PFL9704), som vår TV-ekspert Øyvind Paulsen kalte den beste LED-TV-en hittil. TV-en fikk terningkast seks!

Bra er den, men billig er den ikke. Men denne er billigst om du går til Elkjøp sitt varehus, der den kostet i underkant av 22.000 kroner. Pluss på 4.000 kroner, og du får prisen på den samme TV-en i Lefdals varehus.

Stor pristest: Her betaler du minst for de harde pakkene.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
  • Galleripris:
    7 000,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
  • Galleripris:
    20 000,-