Moccamaster ble igjen best i test - sammen med to andre merker. De to andre til halve prisen! (Illustrasjonsfoto: Produsenten)

Moccamaster ble igjen best i test - sammen med to andre merker. De to andre til halve prisen! (Illustrasjonsfoto: Produsenten)

Tre av åtte kaffetraktere strøk i test

Publisert: Tirsdag 24. november 2009 kl 06:00

Nesten halvparten strøk i svensk test.


Dinside Bare tre av åtte kaffetraktere tilfredsstilte krav til temperatur og brygging da det britiske laboratoriet Intertek testet kaffetraktere på vegne av svenske Testfakta. Like mange strøk.

Ifølge standarden fra European Coffee Brewing Centre (ECBC) skal en kaffetrakter bruke mellom fire og seks minutter. Temperaturen i det kaffen traktes skal ligge på mellom 92 og 96 grader, og kaffen skal holde en varme på 80 til 85 grader.

Les også: Hvor lenge skal en kaffetrakter vare?

Gammel traver best i test

Ikke overraskende var Moccamaster en av de tre kaffetrakterne som fikk best i test-stempel. Men den måtte dele tronen med to andre, og også langt billigere, kaffetraktere fra Electrolux og OBH Nordica. Disse brukte henholdsvis 4,45, 4,11 og 4,41 minutter på å trakte en kanne kaffe. Både trakte- og kaffetemperatur lå innenfor anbefalte verdier på alle tre. Samtlige kaffetraktere fikk da også en totalscore på 4,8 av 5 mulige poeng.

Den aktuelle electroluxmaskinen er ennå ikke til salgs i Norge, men reiser du over grensen for å kjøpe kaffetrakter kan du altså gjøre et kupp her. I svenske kroner er nemlig moccamasteren dobbelt så dyr som kaffetrakteren fra Electrolux. Den kommer imidlertid på det norske markedet fra 1. mars 2010, og veilendende pris vil være 799 kroner.

Handler du i Sverige kan du også spare noen kroner på den gunstige valutakursen. Nå får du 100 svenske kroner for 82 norske - du kan altså spare nesten tyve prosent.

Mye å spare: 31 av 35 Ikea-varer er billigere i Sverige

Styr unna denne

Aller verst kom Boschs Private Collection-kaffetrakter. Den fikk kun 1,9 av 5 mulige poeng. Testen viste at kaffetrakteren var treg (6,16 minutters traktetid), traktetemperaturen var på skremmende lave 81,6 grader, mens kaffen kun holdt 73,5 grader.

Den ferdigbryggete kaffen fra Melitta kaffetrakter holdt også for lav temperatur og traktetemperatur, mens kaffen i Philips' maskin ikke kom over det magiske 80-tallet.

Under kan du se alle en enkel oversikt over alle kaffetrakterne som ble testet. Vi fant ikke norske priser eller utsalgssteder for alle modellene - så vi har inkludert svenske priser der dette ikke var tilgjengelig. Og hvem vet, kanskje det er en kaffetrakter som blir med deg over grensen neste gang?

NB - vær obs - ikke alle varer er billigere over grensen

Test av kaffetraktere

Alle testrestultatene finner du på Testfakta

Merke Modell Totalpoeng (av 5) Pris (laveste vi fant) Forhandler
Electrolux EKF7000 4,8 875 sek (fås foreløpig
ikke i Norge
Electrolux.se
OBH Nordica King of coffee 2374 4,8 1.036 Datakjeden.no
Mocca Master KBC741.65B 4,8 1.194 Siba.no
Philips HD7686 4,4 714 Multicom.no
Hugin Fagus 3,9 500 sek (vi fant ikke norsk forhandler) coop.se
Melitta Aroma Excellent Steel (M510 ST) 3,9 798 Euronics.no
Kenwood CM020 Series 3,9 900 sek (ikke på det norske markedet) wittsverige.se
Bosch Private Collection (TKA 6631) 1,9 499 mpx.no
Kilde: Testfakta.se

kaffetrakter test sammenligning testfakta produkter tester

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil