Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Moccamaster ble igjen best i test - sammen med to andre merker. De to andre til halve prisen! (Illustrasjonsfoto: Produsenten)
Moccamaster ble igjen best i test - sammen med to andre merker. De to andre til halve prisen! (Illustrasjonsfoto: Produsenten)

Tre av åtte kaffetraktere strøk i test

Nesten halvparten strøk i svensk test.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Bare tre av åtte kaffetraktere tilfredsstilte krav til temperatur og brygging da det britiske laboratoriet Intertek testet kaffetraktere på vegne av svenske Testfakta. Like mange strøk.

Ifølge standarden fra European Coffee Brewing Centre (ECBC) skal en kaffetrakter bruke mellom fire og seks minutter. Temperaturen i det kaffen traktes skal ligge på mellom 92 og 96 grader, og kaffen skal holde en varme på 80 til 85 grader.

Les også: Hvor lenge skal en kaffetrakter vare?

Gammel traver best i test

Ikke overraskende var Moccamaster en av de tre kaffetrakterne som fikk best i test-stempel. Men den måtte dele tronen med to andre, og også langt billigere, kaffetraktere fra Electrolux og OBH Nordica. Disse brukte henholdsvis 4,45, 4,11 og 4,41 minutter på å trakte en kanne kaffe. Både trakte- og kaffetemperatur lå innenfor anbefalte verdier på alle tre. Samtlige kaffetraktere fikk da også en totalscore på 4,8 av 5 mulige poeng.

Den aktuelle electroluxmaskinen er ennå ikke til salgs i Norge, men reiser du over grensen for å kjøpe kaffetrakter kan du altså gjøre et kupp her. I svenske kroner er nemlig moccamasteren dobbelt så dyr som kaffetrakteren fra Electrolux. Den kommer imidlertid på det norske markedet fra 1. mars 2010, og veilendende pris vil være 799 kroner.

Handler du i Sverige kan du også spare noen kroner på den gunstige valutakursen. Nå får du 100 svenske kroner for 82 norske - du kan altså spare nesten tyve prosent.

Mye å spare: 31 av 35 Ikea-varer er billigere i Sverige

Styr unna denne

Aller verst kom Boschs Private Collection-kaffetrakter. Den fikk kun 1,9 av 5 mulige poeng. Testen viste at kaffetrakteren var treg (6,16 minutters traktetid), traktetemperaturen var på skremmende lave 81,6 grader, mens kaffen kun holdt 73,5 grader.

Den ferdigbryggete kaffen fra Melitta kaffetrakter holdt også for lav temperatur og traktetemperatur, mens kaffen i Philips' maskin ikke kom over det magiske 80-tallet.

Under kan du se alle en enkel oversikt over alle kaffetrakterne som ble testet. Vi fant ikke norske priser eller utsalgssteder for alle modellene - så vi har inkludert svenske priser der dette ikke var tilgjengelig. Og hvem vet, kanskje det er en kaffetrakter som blir med deg over grensen neste gang?

NB - vær obs - ikke alle varer er billigere over grensen

Test av kaffetraktere

Alle testrestultatene finner du på Testfakta

Merke Modell Totalpoeng (av 5) Pris (laveste vi fant) Forhandler
Electrolux EKF7000 4,8 875 sek (fås foreløpig
ikke i Norge
Electrolux.se
OBH Nordica King of coffee 2374 4,8 1.036 Datakjeden.no
Mocca Master KBC741.65B 4,8 1.194 Siba.no
Philips HD7686 4,4 714 Multicom.no
Hugin Fagus 3,9 500 sek (vi fant ikke norsk forhandler) coop.se
Melitta Aroma Excellent Steel (M510 ST) 3,9 798 Euronics.no
Kenwood CM020 Series 3,9 900 sek (ikke på det norske markedet) wittsverige.se
Bosch Private Collection (TKA 6631) 1,9 499 mpx.no
Kilde: Testfakta.se
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
  • Galleripris:
    5 500,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-