Maren Synnevåg sjekker om teknikken fortsatt sitter. (Foto: Olve N. Slind)

Maren Synnevåg sjekker om teknikken fortsatt sitter. (Foto: Olve N. Slind)

Nå er moroa i gang

Publisert: Tirsdag 17. november 2009 kl 18:00

Det var full rulle under Hemsedals åpningshelg.


Dinside Hvis du ikke har fått det med deg ennå, så er skisesongen i full gang. 18 skisentre har allerede åpnet, og til helgen blir det enda flere.

Noen skisentre har foreløpig bare åpent i helgene, mens andre har åpent hele uken.

Merk deg at selv om skisentrene er åpne, betyr ikke det at alle bakkene er kjørbare. Ofte er det bare noen få bakker som er tilgjengelige så tidlig i sesongen.

Helgen 13.-15. november var det sesongåpning i Hemsedal (selv om skisenteret åpnet første helgen i november). Dette er en årlig begivenhet veldig mange skientusiaster passer på å få med seg. På grunn av kaldt vær, flittig bruk av snøkanoner og også mye naturlig snø, kunne Hemsedal lokke med veldig gode forhold.

Tidenes beste sesongåpning

- Jeg har hatt sesongkort på Hemsedal i 14 år og jeg tror dette må være den tidligste og beste jeg noensinne har opplevd, sa frikjører Vidar Laksy til DinSide.

Både fredag og lørdag lavet snøen ned i fjellbygda og pudderhundene kunne utfolde seg i hele fjellet og i skogen. I høyden var det opptil 70 cm med snø.

- Det tidlige snøfallet danner en god base for resten av sesongen, så dette ser svært lovende ut, sier Laksy.

Guide til Hemsedals herlige hemmeligheter

Også turistsjefen i Hemsedal lovpriser den tidlige sesongstarten.

- Det er fantastisk at vi kan åpne så tidlig med så gode forhold, og innrykket har vært svært godt ifølge skisenteret og bookingen, sier Gunn Eidhamer til DinSide. Siden det første snøfallet i høstferien, har oktober vært en kald måned.

Hemsedal oppgir at de nå har en base med 65 centimeter pakket kunstsnø og natursnø i de preparerte bakkene. Så langt er det syv nedfarter og tre heiser som er åpne, men til helgen blir det enda flere.


Enda flere muligheter til helgen

Denne helgen åpner altså enda flere skisentre. På Geilo har enkelte av heisene gått siden begynnelsen av november, men det er først til helgen at det er offisiell åpningshelg. Fra og med helgen kan også nordlendingene finne frem slalomskiene, for da åpner Narvik skisenter, ifølge Skiinfos oversikt.

Se full liste over åpne skisentre (og fremtidige åpningsdadoer) hos Skiinfo.no.

Et offer til puddersnøguden

Under Hemsedals åpningshelg er det tradisjon å "ofre" noen ski på bålet for å tilbe puddersnøkongen. Håpet er selvsagt at dette skal gjøre sesongen snørik. Se Skiguidens video av begivenheten under.

ski ski og alpint hemsedal vinter norge reisemål norden ferietema vintersport

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil