Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
Maren Synnevåg sjekker om teknikken fortsatt sitter. (Foto: Olve N. Slind)
Maren Synnevåg sjekker om teknikken fortsatt sitter. (Foto: Olve N. Slind)

Nå er moroa i gang

Det var full rulle under Hemsedals åpningshelg.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Hvis du ikke har fått det med deg ennå, så er skisesongen i full gang. 18 skisentre har allerede åpnet, og til helgen blir det enda flere.

Noen skisentre har foreløpig bare åpent i helgene, mens andre har åpent hele uken.

Merk deg at selv om skisentrene er åpne, betyr ikke det at alle bakkene er kjørbare. Ofte er det bare noen få bakker som er tilgjengelige så tidlig i sesongen.

Helgen 13.-15. november var det sesongåpning i Hemsedal (selv om skisenteret åpnet første helgen i november). Dette er en årlig begivenhet veldig mange skientusiaster passer på å få med seg. På grunn av kaldt vær, flittig bruk av snøkanoner og også mye naturlig snø, kunne Hemsedal lokke med veldig gode forhold.

Tidenes beste sesongåpning

- Jeg har hatt sesongkort på Hemsedal i 14 år og jeg tror dette må være den tidligste og beste jeg noensinne har opplevd, sa frikjører Vidar Laksy til DinSide.

Både fredag og lørdag lavet snøen ned i fjellbygda og pudderhundene kunne utfolde seg i hele fjellet og i skogen. I høyden var det opptil 70 cm med snø.

- Det tidlige snøfallet danner en god base for resten av sesongen, så dette ser svært lovende ut, sier Laksy.

Guide til Hemsedals herlige hemmeligheter

Også turistsjefen i Hemsedal lovpriser den tidlige sesongstarten.

- Det er fantastisk at vi kan åpne så tidlig med så gode forhold, og innrykket har vært svært godt ifølge skisenteret og bookingen, sier Gunn Eidhamer til DinSide. Siden det første snøfallet i høstferien, har oktober vært en kald måned.

Hemsedal oppgir at de nå har en base med 65 centimeter pakket kunstsnø og natursnø i de preparerte bakkene. Så langt er det syv nedfarter og tre heiser som er åpne, men til helgen blir det enda flere.


Enda flere muligheter til helgen

Denne helgen åpner altså enda flere skisentre. På Geilo har enkelte av heisene gått siden begynnelsen av november, men det er først til helgen at det er offisiell åpningshelg. Fra og med helgen kan også nordlendingene finne frem slalomskiene, for da åpner Narvik skisenter, ifølge Skiinfos oversikt.

Se full liste over åpne skisentre (og fremtidige åpningsdadoer) hos Skiinfo.no.

Et offer til puddersnøguden

Under Hemsedals åpningshelg er det tradisjon å "ofre" noen ski på bålet for å tilbe puddersnøkongen. Håpet er selvsagt at dette skal gjøre sesongen snørik. Se Skiguidens video av begivenheten under.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
  • Galleripris:
    9 000,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-