Vind, snø og fire grader i vannet. Men veldig bra surf for det. (Foto: Yassine Ouhilal)

Vind, snø og fire grader i vannet. Men veldig bra surf for det. (Foto: Yassine Ouhilal)

Vintersurf i Nord-Norge

Publisert: Tirsdag 17. november 2009 kl 10:06

Fem surfere fra Australia og USA dro til Nord-Norge for å surfe. Det ble en uforglemmelig, eksotisk og bitende kald opplevelse.


Dinside Gjengen dro til Kremmervika i Lofoten i begynnelsen av april, mens vinteren fortsatt har grep i Nord-Norge, men såpass nærme sommeren at lyset er tilbake.

I løpet av nesten en måned skulle de teste surfebølgene i det iskalde vannet nord for Polarsirkelen. Med i gjengen var filmskaperen Yassine Ouhilal, som skulle lage en dokumentar om ekspedisjonen. Se filmen fra Norge lenger ned.

Australske Matt Whitehead fra Byron Bay, amerikanske Cyrus Sutton og de profesjonelle longboarderne Christian Wach og Pat Millin (alle tre fra Califonia), er vant til helt andre forhold når de skal ut i bølgene. Vi snakker solskinn, 30 grader i lufta og minst 25 i vannet.

Slike forhold kan ikke Nord-Norge skryte av i april. I stedet ble de møtt med snødekte fjellsider, bitende vind og en havtemperatur på fire grader.

- Det har snødd, det har blåst.... det er ikke det jeg er vant til. I California er det alltid bra vær, sier en av surferne i filmen.

- Intenst og storslagent

De er alle imponerte over landskapet, og det skiftende været.

- Det er ganske intenst, det er urørt, det er iskald, og det er storslagent, dramatisk. Det er levende her, alt beveger seg.

I løpet av den månedslange ekspedisjonen surfet de i Lofoten, før de dro til Finnmark for å surfe på grensen til Russland. De håpet også å kunne dra inn i Russland for å surfe.

Første del av dokumentaren er fra Lofoten, og den er ganske spektakulær.

Se den flotte vidoen (trykk på HD-knappen for bedre filmkvalitet):
Les mer om ekspedisjonen på FirstAscent.com.

surfing surf lofoten longboard norge sport og aktiv vintersport nord-norge sport&aktiv reisemål norden ferietema vinter månedens tema eksotisk

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil