HER ER DEN: Argleton ville vært en stusselig by hvis den faktisk eksisterte. Et jorde er som kjent ikke noe særlig å bo verken på eller i.

HER ER DEN: Argleton ville vært en stusselig by hvis den faktisk eksisterte. Et jorde er som kjent ikke noe særlig å bo verken på eller i.

Argleton eksisterer bare i Googles fantasi

Publisert: Mandag 2. november 2009 kl 15:34

Men hvem har egentlig lagt den der?


Dinside Google er vanligvis i bransjen for ymse typer faktasøk, men nå viser det seg at søkegigantens karttjeneste, Google Maps, inneholder reinspikka fantasiprodukt.

Hvis du skriver inn "Argleton" i karttjenesten vil det ved første øyekast se ut som du har fått treff på et virkelig sted i England, men zoomer du deg nærmere inn i bildet oppdager du raskt at Argleton rett og slett bare et jorde.

Virkelig - men uvirkelig

Denne lille jordbiten har ifølge Daily Telegraph blitt behandlet som et faktisk sted av ulike nettbedrifter som henter adressedataene sine fra Google Maps, men den er ikke mer virkelig enn spøkelser eller Liverpools 19. seriemesterskap.

Argleton, som "ligger" like i nærheten av M58-motorveien, sør for Ormskirk, dukker riktignok opp som åsted for både kiropraktorer, boligsalg og datingtjenester hvis du søker etter bynavnet på Google, men dette er simpelthen reelle tjenester som er lokalisert i samme
område som fantasibyen - og ikke midt i den.

Selv om smarte hoder har funnet ut at "Argleton" blir både "Not Real G" og "Not Large" hvis du flytter om på bokstavene i kjent anagram-stil, kan verken Google eller selskapet som leverer kartdataene ifølge Daily Telegraph forklare eksistensen av byen.

Felle fra Google?

En mulig teori er at noen har lagt inn det falske bynavnetfor å ta eventuelle kartdata-tyver på fersken, på samme måte som enkelt nettaviser har lagt inn feller i sin live-dekning av fotballkamper.

Kartekspert (ja, de finnes) Joe Moran ved John Moore-universitetet i Liverpool støtter denne teorien.

- Byen kan være lagt inn med vilje, slik at ingen kan kopiere kartene. Av og til legges det inn ikke-eksisterende byer, ettersom slike byer vil bevise at kartdataene er stjålet, sier Moran ifølge Daily Telegraph, men legger til at han ikke tidligere har hørt at Google har gjort noe liknende.

Snart historie

Du bør likevel skynde deg hvis du ønsker å bevitne den falske byen. Snart kan den nemlig være historie. Det nederlandske kartselskapet Tele Atlas, som har levert dataene for dette området, sier de vil slette Argleton fra kartet.

- Feil som dette er ikke vanlig, og jeg kan faktisk ikke forklare hvordan disse feilene registreres i databasen vår, uttaler en ikke navngitt talsmann for Tele Atlas.

annet google søk kart internett

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil