PSP Go har ikke lenger spillene på UMD-disk, men satser på kun nedlastbare spill. 16GB interminne holder en stund, så må du kjøpe minnebrikke av typen Memory Stick micro.

PSP Go har ikke lenger spillene på UMD-disk, men satser på kun nedlastbare spill. 16GB interminne holder en stund, så må du kjøpe minnebrikke av typen Memory Stick micro.

Butikkene skeptiske til PSPgo

Publisert: Mandag 21. september 2009 kl 15:02

Sonys nye håndholdte konsoll gir butikkene grå hår i hodet.


Dinside Sonys etterlengtede PSPgo kommer i butikkene i god tid før jul, og jada; til tross for at flere butikkkjeder har raslet med sablene så regner vi med at den kommer.

Så hvorfor er de skeptiske?

Det hele munner ut i to grunner:
1. Kun online-spill. Den viktigste er at det ikke er fysiske spill til PSPgo. Spillene til enheten lastes altså rett ned på konsollen, som dermed går butikken glipp av muligheten til å selge deg spill.

Den store fortjenesten til din lokale butikk har nemlig ikke ligget i det å selge deg en spillkonsoll, det de har tjent penger på er altså spill og tilbehør (bæreveske, kabler, minnekort osv). Nå mister de altså denne mulighten.

2. Høy pris. Men også prisen har fått enkelte forhandlere til å murre. Antatt pris i Norge vil være rundt 2.500 kroner, altså bare 300 kroner mindre enn det du kan kjøpe Playstation 3 for (Slim-utgaven), om du shopper litt rundt.

Stopp i Nederland

I Nederland har landets største spillkjede, Nedgame, allerede bestemt seg for å boikotte PSPgo, og i følge Prylportalen vurderer også flere kjeder i Spania det samme.

Hva synes du?

DinSide vet at også norske butikkjeder er skeptiske til PSPgo. Men foreløpig er det ingen som har sagt offentlig at de kommer til å følge i nederlendernes fotspor.

Det tror vi heller ikke de kommer til å gjøre, for Sony kommer neppe til å bli alene om å satse på online-distribusjon framover. Vi tipper butikkene like godt kan begynne å forberede seg på dette allerede...

Det store spørsmålet for deg som kunde er imidlertid om de nedlastbare spillene vil bli billigere enn de fysiske spillene du kjøper i butikken. Vi tviler, men det er i hvert fall lov å håpe. Men hva tror du? Del det med oss i debatten under.

Playstation sony bærbar pc konsoll minnekort pristest spill annet

DEL

Nye tester på Dinside

Ja, du kan trygt velge butikkenes billigmerker

Se når du trygt kan velge billigvarianten.

Test: A 220 – en magisk Mercedes

Mercedes A 220 er en bil du kan vurdere som et morsommere alternativ til Golf. Men det koster...

TEST: Samsung UE65JS9505

Jasså, du trodde de prioriterte design kontra bildekvalitet?

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil