Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
Greie, om enn litt små rom på Hotel Alexandra. (Foto: Hotel Alexandra)
Greie, om enn litt små rom på Hotel Alexandra. (Foto: Hotel Alexandra)

Sjekk inn: Quality Hotel Alexandra

Vi testet det som for tiden er Norges mest omtalte hotell.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Vi skal ikke si vi ikke drømte om nakne menn under vårt opphold på Hotel Alexandra i Jazzbyen Molde, men det gjorde kunstner Inga Dalsegg under sitt opphold på rom 239 på hotellet ved Moldefjorden. Aktmaleriet av forfatteren Tiger Garté, som ble påført strietapet en fuktig natt under Bjørnsonfestivalen, har sikret hotellet spaltekilometer med omtale de siste ukene. All omtalen og en strøm av nysgjerrige besøkende fikk denne uken hotelldirektør Børre Tangen til å gå inn for å beholde aktmaleriet, på betingelse av at ølflasken på bildet ble erstattet med en mer familievennlig skrivemaskin. Se det ferdige maleriet hos Nrk.no.

Hvor: Storgaten 1 - 7, Molde
Antall rom: 163 (120 med balkong mot sør og utsikten)
Pris: Dobbeltrom med frokostbuffet fra 995 i helg
Internett: Ja, tilgang på alle rom
På nett: Hotel Alexandra

Beskrivelse: Dette er et hotell med tradisjoner, noe det også bærer preg av. Heldigvis preges hotellet også av nylige oppgraderinger både i fellesarealer og på rom. Utsikt og beliggenhet er flott, og hotellet får mye gratis av naturgitte omgivelser på denne fronten. Utsikten sørover fra Molde er jo betagende vakker. Hyggelig betjening og fin service på vårt korte opphold.Rommet: Rommet er lite, men har en balkong med praktfull utsikt. Komfortable senger, skrivebord, stol, bord og TV samt minibar. De fleste rommene har balkong med utsikt, men spør når du bestiller for sikkerhets skyld. Badet er også lite, men funksjonelt. Bærer imidlertid preg av å være deloppdatert i flere etapper, og inneholder "relikvier" fra tidligere tider, som askebeger ved toalettet.

Poeng (av ti): 5

Frokost:
Nyoppusset og lekkert buffetrom og fine frokoststuer, der vi føler oss mer som i en stor byleilighet enn på et hotell. Og det er ikke negativt. Greit utvalg av mat, både økologisk og annet. Godt utvalg også av frukt, for eksempel sesongvarer som norske plommer, samt lune vafler.

Poeng (av ti): 7

Restaurant:
Hotellet har restaurant, men den fikk ikke vi sjekket under vårt opphold.

Beliggenhet:
Ved Storgaten litt vest for sentrum. Men Molde er ingen stor by, så dette er sentralt. Hurtigruten anløper kaia like nedenfor, og det er kort vei til Molde Stadion og til handlegater, utesteder og restauranter. Kan være litt støy fra Storgaten i helgene, men igjen: Dette er ingen storby. Utsikten fra rommene som vender mot fjorden er praktfull.

Barnevennlig:
Hotellet retter seg først og fremst mot forretningsreisende (derav lavere priser i helgene), og har ingen spesielle tilbud for barn som vi har identifisert. Men det bodde større barn der under vårt opphold, og buffeten hadde mat som også passet for barn.

Passer for funksjonshemmede:
Vårt rom ville vært trangt for rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede, men hotellet har heis til alle etasjer.

Pluss:
Beliggenheten er vanskelig å matche, og med utsikten på plass kan du nyte både rom og balkong. Frokostsalene var lekre, og buffeten god.

Minus:
Slitt baderom, og relativt lite hotellrom.

Totalinntrykk:
Et rent, hyggelig forretningshotell med sentral beliggenhet, delikate fellesarealer og fantastisk utsikt.

Poeng (av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 6,33 av 10

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-