Sunn og god middag for hele familien trenger ikke være vanskelig. (Foto: Colourbox)

Sunn og god middag for hele familien trenger ikke være vanskelig. (Foto: Colourbox)

5 middager under 500 kalorier

Publisert: Torsdag 10. september 2009 kl 15:09

Ferdige på under halvtimen.


Dinside Mange har hektiske hverdager, men det er ikke nødvendig å gå i fast food-fella av den grunn.

McBarnemat eller helsekost?

Her får du oppskriftene på fem kjappe, enkle og sunne middagsretter som kan gjøre hverdagen til en fest.

Rettene er komponert av kokkene på helsenettstedet Prevention.

Grillet kveite med tapenade av soltørkede tomater

Du trenger:
  • 1 desiliter hakkede soltørkede tomater
  • 3 finhakkede store svarte oliven (uten stein)
  • 1 spiseskje finhakkede kapers
  • 1 spiseskje finhakket rød løk
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 450 gram kveite
  • 1 1/2 spiseskje olivenolje
  • 1/4 spiseskje salt
  • 1/4 spiseskje grovmalt svart pepper

Dette gjør du:
Tapenaden: Bland tomater, oliven, kapers, løk og eddik i en bolle.
Kveita: Sett ovnsgrillen på 250 grader. Pensle fisken med olivenolje og dryss salt og pepper over. La det stå under grillen i 6 til 10 minutter, snu fisken én gang underveis.

Legg fisken på tallerkenen og tøm tapenaden over. Ferdig!

Dette gjør deg feit

Kyllingchili med svarte bønner

Du trenger:
  • 340 gram kyllingfilet skåret i terninger
  • 2 pressede hvitløksfedd
  • 2-3 bokser hermetiske tomater
  • 3 desiliter kokte svarte bønner (fås kjøpt ferdig på boks)
  • 2,5 desiliter grovhakket løk
  • 2,5 desiliter skivet selleri
  • 2,5 desiliter hakket grønn paprika
  • 1 frøfri hakket jalapenopepper
  • 4 spiseskjeer mildt chilipulver
  • 1/2 spiseskje tørket oregano
  • 200 gram gul squash, skåret i tynne skiver

Dette gjør du:
Varm litt olje i en gryte og surr kylling og hvitløk sammen i cirka tre minutter, til kyllingen er lett brunet.
Tilsett tomater, bønner, løk, selleri, paprika, jalapeno, chilipulver og oregano. Kok opp og senk varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 15 minutter. Rør av og til. Tilsett squashen. Sett på lokk og la det småkoke i 10 minutter, til squashen er mør. Servér!

Ti myter om helse

Spaghetti med svinekjøtt i tomatsaus

Du trenger:
  • 250 gram kokt svinekjøtt skåret i terninger
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3 desiliter finhakket rød løk
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 1 fedd presset hvitløk
  • En stor klype knust tørket spanskpepper
  • 3 bokser hele hermetiserte tomater - bruk tomatene, og halvparten av saften
  • 350 gram fullkornspaghetti
  • En klype salt
  • En spiseskje hakket fersk koriander

Dette gjør du:
Varm olivenoljen i en gryte og rør inn løk, ingefær, hvitløk, spanskpepper. La det surre i cirka 5 minutter. Rør inn tomatene, og halvparten av tomatsaften. La det småkoke i 15 minutter til sausen har tyknet. Rør av og til.
Rør inn svinekjøttet og la det småkoke i cirka ett minutt til.

I mellomtiden har du kokt pastaen i rikelig med vann og en klype salt. Hell vannet av pastaen og server den i en egen bolle.
Dryss gjerne litt parmesanost på retten når du har fått den på tallerkenen.

De 10 største slankebrølerne

Tandoorikalkun med pære- og kirsebærchutney

Du trenger:
  • 1 stor pære, skrellet, stenfri og delt i terninger
  • 2,5 desiliter kirsebær, ferske eller frosne. Del hvert bær i 4
  • En halv rød paprika
  • 0,5 desiliter mangochutney fra glass
  • 2 spiseskjeer hakket fersk koriander (kan droppes)
  • 1 spiseskje limejuice
  • 1 spiseskje karripulver
  • 1 spiseskje paprikapulver
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1/4 teskje salt
  • 4 kalkunfileter (cirka 100 gram hver)

Dette gjør du:
Bland pære, kirsebær, paprika, chutney, løk, koriander og limejuice i en bolle. Dette er chutneyen.
Blant karripulver, paprikapulver, spisskummin og salt i en annen bolle. Dryss blandingen på hver side av kyllingfiletene og trykk blandingen lett inn i kjøttet.
Hell litt olje i stekepannen og stek filetene i cirka tom minutter på hver side, til kjøttet ikke lenger er rosa. Server med chutneyen.

Slanking for livsnytere

Thai-fiskegryte med nudler

Dette trenger du:
  • 2,5 desiliter skivet løk
  • 1 spiseskje presset hvitløk
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 7,5 desiliter wokgrønnsaker, hakket
  • 1,5 desiliter kyllingbuljong
  • 250 gram hvit fisk, skåret i terninger
  • 250 gram pillede reker
  • 125 gram kamskjell
  • 1 spiseskje hakket jalapenopepper
  • 1 spiseskje fiskesaus (fra flaske)
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1 spiseskje brunsukker
  • 1 pakke nudler (ikke bruk krydderposen som følger med)

Dette gjør du:
Stek løk og hvitløk i olje i en gryte (gjerne teflon) i 5 minutter til løken er myk, men ikke brun. Tilsett grønnsakene og buljongen og rør i 5 minutter.
Tilsett fisken, rekene, kamskjellene, fiskesausen, brunsukkeret og nudlene. Småkok og rør i 5 minutter. God middag!

kalorier helse mat kylling salt vann hvitløk olivenolje olje svart bønner pepper tomater vekt og kosthold Jobb og helse

DEL

Nye tester på Dinside

Volkswagen Passat: Førsteinntrykket er imponerende

Her er førsteinntrykket etter noen kilometer bak rattet.

TEST: Nye BMW X6 viser pondus

Nye BMW X6 er fortsatt rar, men sååå klar!

Bedre trådløs dekning? Vi har testet tre løsninger

Vi har testet tre ulike løsninger som kan hjelpe deg.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 14 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil