Nå kan du kjøpe din egen kortleser som du kan ha hjemme i stua. (Foto: Smartswipe.com)

Nå kan du kjøpe din egen kortleser som du kan ha hjemme i stua. (Foto: Smartswipe.com)

Privat kortleser for netthandel

Publisert: Onsdag 15. juli 2009 kl 18:00

Smartswipe skal sikre tryggere netthandel, og er på vei til amerikanske nettshoppere.


Dinside Smartswipe kortleser har tidligere blitt solgt kun i Canada, men blir nå tilgjengelig for alle som er glad i å handle på nettet. Utstyret plugges inn i USB-porten på PC-en, og du kan dra kortet som du gjør i butikken. Den kan altså erstatte tasting av kortnummer, utløpsdato og kontrollsifre.

- Frem til nå har det ikke eksistert en rimelig og effektiv løsning for forbrukere for å sikre sine kortdata når de handler på nettet, sier Daniel McCann, administrerende direktør i NetSecure Technologies til nettstedet Gizmodo.

Kortsvindlere blir frekkere!

Sikrer handelen mot hackere

McCann sier at hackere har ekstremt sofistikerte metoder når de stjeler personlig informasjon og at de enkelt utnytter de tradisjonelle betalingsmetodene.

- Med Smartswipe-løsningen blir det ingen spor etter kredittkortnummer når du gjennomfører en transaksjon, og du er derfor garantert at informasjonen forblir sikret, sier McCann.

For Smartswipe-brukere er fremgangsmåten slik: Du installerer den siste versjonen av Smartswipe-programvaren og restarter maskinen. Deretter plugger du i kortleseren, og du er klar til å handle online. Klikk på knappen når en nettside spør etter informasjon om kredittkortet ditt, dra kortet og gjennomfør transaksjonen.

Magnetstripen ødelegger for sikrere chipløsning

Ikke sett i Norge

Anders Bigseth er informasjonssjef i Teller, som formidler betalingssystemer i Norge. Han er ikke sikker på om kortleseren er den beste løsningen for trygg netthandel.

- Denne kortleseren er, så vidt vi har forstått, ment å skulle sikre kortinformasjon på en hjemme-PC. Det vil si at virus og trojaner ikke skal kunne plukke opp kortdata mens dette fylles ut i nettleseren. Vi mener dette lar seg løse like godt, og enklere, med gode antivirusprogram.

Bankenes betalingssentral (BBS) har heller ingen planer om å lansere en slik kortleser i Norge.

- Det er ingen av våre utviklere som kjenner til dette, sier Sigbjørn Larsen i BBS.

Hjelper ikke mot sleipinger

Det er i hvert fall to ting som Smartswipe ikke kan hjelpe deg med:

1) Useriøse aktører: Selv om Smartswipe sikrer deg mot hackere og virus, kan det ikke hjelpe deg mot useriøse selgere på nettet. Å dra kortet hjemme blir det samme som å taste inn kortdetaljene, og du har ingen økt beskyttelse mot falske varer, varer som ikke blir levert, og så videre.

2) Tyver og svindlere: Skulle kortet ditt havne i gale hender, er det lite Smartswipe kan gjøre for deg. Så lenge uvedkommende har kortet ditt, kan de både dra kortet og taste inn kortdetaljer etter hva de ønsker.

netthandel anders bigseth internett nettbutikk kortbruk visa kredittkort nettsvindel teller

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil