Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Legger du filene dine på nett, er de tilgjengelige hvor enn du måtte befinne deg.
Legger du filene dine på nett, er de tilgjengelige hvor enn du måtte befinne deg.

TEST: Lagring på nett

Å lagre filer i nettskyen er smart. Vi har testet 6 populære løsninger.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Mange av oss bruker flere maskiner til daglig. Én maskin på jobb, en på hjemmekontoret, en bærbar, en stue-PC og en minibærbar, og i tillegg har du kanskje en avansert telefon.

Derfor er det ikke umulig at du har vært i en situasjon der du veldig gjerne skulle hatt tilgang til en eller flere filer som ligger på en annen maskin, men som dessverre befinner seg noen mil unna og ikke en gang er slått på.

Det er i slike situasjoner det er spesielt praktisk å lagre filer i nettskyen, som har blitt en felles betegnelse for den delen av nettet som fungerer som en utvidelse av din egen datamaskin.

Dog er det mange tjenester å velge blant. Vi har testet 6 ulike løsninger for å lagre filer på nett, og har satt følgende minstekrav:

 • Må fungere på mer enn ett operativsystem
 • Må tilby et webgrensesnitt for å hente filer (som ikke krever noe installasjon)
 • Må finnes i en gratisversjon slik at DinSides lesere også kan prøve tjenenesten før de eventuelt finner frem Visakortet


Vi luftet så disse kravene med våre lesesere på Tumblr-bloggen vår der vi fikk tips til tjenester, og vi har kokt det ned til følgende deltakere:Slik har vi testet

Vi har testet alle løsningene og vurdert dem i forhold til funksjonalitet, brukervennlighet og prisplan. Vi valgte ikke å legge for mye vekt på ytelsen (med mindre noen var spesielt trege), siden ytelsen for de aller fleste først og fremst vil være begrenset av nettlinjas ut-hastighet.

Kommentar: ADSL er et problem

Enkelte av tjenestene er av en annen natur enn andre, så det er ikke sikkert at testvinneren er den som passer best til ditt bruk, men på oppsummeringssiden har vi prøvd å trekke opp linjene og belyse hvilke tjenester som passer til hvilken type bruk.

Neste side: Box.net
Side: 1  2  3  4  5  6  7  8  
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-