Legger du filene dine på nett, er de tilgjengelige hvor enn du måtte befinne deg.

Legger du filene dine på nett, er de tilgjengelige hvor enn du måtte befinne deg.

TEST: Lagring på nett

Publisert: Tirsdag 16. juni 2009 kl 06:00

Å lagre filer i nettskyen er smart. Vi har testet 6 populære løsninger.


Dinside Mange av oss bruker flere maskiner til daglig. Én maskin på jobb, en på hjemmekontoret, en bærbar, en stue-PC og en minibærbar, og i tillegg har du kanskje en avansert telefon.

Derfor er det ikke umulig at du har vært i en situasjon der du veldig gjerne skulle hatt tilgang til en eller flere filer som ligger på en annen maskin, men som dessverre befinner seg noen mil unna og ikke en gang er slått på.

Det er i slike situasjoner det er spesielt praktisk å lagre filer i nettskyen, som har blitt en felles betegnelse for den delen av nettet som fungerer som en utvidelse av din egen datamaskin.

Dog er det mange tjenester å velge blant. Vi har testet 6 ulike løsninger for å lagre filer på nett, og har satt følgende minstekrav:

  • Må fungere på mer enn ett operativsystem
  • Må tilby et webgrensesnitt for å hente filer (som ikke krever noe installasjon)
  • Må finnes i en gratisversjon slik at DinSides lesere også kan prøve tjenenesten før de eventuelt finner frem Visakortet


Vi luftet så disse kravene med våre lesesere på Tumblr-bloggen vår der vi fikk tips til tjenester, og vi har kokt det ned til følgende deltakere:Slik har vi testet

Vi har testet alle løsningene og vurdert dem i forhold til funksjonalitet, brukervennlighet og prisplan. Vi valgte ikke å legge for mye vekt på ytelsen (med mindre noen var spesielt trege), siden ytelsen for de aller fleste først og fremst vil være begrenset av nettlinjas ut-hastighet.

Kommentar: ADSL er et problem

Enkelte av tjenestene er av en annen natur enn andre, så det er ikke sikkert at testvinneren er den som passer best til ditt bruk, men på oppsummeringssiden har vi prøvd å trekke opp linjene og belyse hvilke tjenester som passer til hvilken type bruk.

Neste side: Box.net
Side: 1  2  3  4  5  6  7  8  

lagring fildeling internett

Nye tester på Dinside

TEST: Fitbit Blaze

Vi sier det først som sist: Ja, vi liker Fitbit Blaze.

Test: Volvo S90 og Volvo V90

Med nye S90 og V90 setter Volvo ny standard for både kjøreopplevelse, premium-følelse og ikke minst sikkerhet.

TEST: BMW X4 M40i

Så var tiden kommet til å kjøre den råeste BMW X4-versjonen på norske veier. Det opplevdes enda bedre.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil