Tre bærbare på testbenken

Publisert: Fredag 5. juni 2009 kl 06:00

Vår anbefaling og lesernes innstemte har vært på test. Her er resultatene.


Dinside I siste runde med sammenligning av bærbare var det bare pris som var kriteriet da vi sendte invitasjoner til nettbutikkene. Resultatet var at maskinene enten var svært like eller helt forskjellige. Bærbare har utviklet seg i mange retninger, noe som gjør det både enklere og vanskeligere å velge.

At den er 'bærbar' betyr i dag bare at skjerm og tastatur sitter i hver sin del og at den kan klappes sammen, og at det er mulig for en normal person å bære den. Men bruksområdet kan være svært forskjellig, og spesifikasjonene deretter.

Her er modellene som fikk flest stemmer, og som vi har testet for deg:

17,3" Acer Aspire 7735ZG fra MPX, pris: 5.990 kr
16" Acer Aspire 6930ZG fra Datakjeden, pris: 5.995 kr
13,3" Packard Bell Easynote RS66-U-320NC fra Netshop, pris: 5.990 kr


Av maskinene vi fikk inn til test var to blant de større variantene, mens den tredje var i et klassisk format, langt mer bærbart.

Dermed vil valget for mange allerede være tatt, fordi svært mange ikke kan tenke seg å dra rundt på en stor bærbar.

Men for de som av en eller annen grunn er ute etter en større maskin og ikke opplever det som en belastning å bære på en ekstra kilo og noen flere kubikkcentimeter, vil valget mellom de to deltakerne fra Acer være en utfordring.

Bortsett fra formatet, hva er så forskjellene mellom maskinene? Siden den mindre maskinen koster det samme må den vel være bedre på andre måter?

Det var det vi fant ut i testen.

Les videre:
--> Generelt om maskinene

--> Gå rett til konklusjonen

test acer skjerm tastatur bærbar pc datautstyr

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil