Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

- Alle tisser i bassenget!

- 1 av 5 gjør det med vilje, resten uten å vite om det, sier direktør i Folkehelseinstituttet.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Hver sommer kommer det rapporter om feriegjester som har blitt syke av badevannet og vi har referert utenlandske undersøkelser som avslører helsefarlig vannkvalitet i feriebassenget.

Tidligere i dag skrev i tillegg DinSide om en amerikansk undersøkelse som viser at 1 av 5 tisser i bassenget når de bader. Tilsammen utgjør dette en lite fristende coctail i forkant av feriens badeliv. Men er urinering i badevannet i seg selv et problem?

- Alle gjør det

Truls Krogh er direktør i avdeling for vannhygiene i Folkehelseinstituttet.

Ifølge ham er det ikke bare 1 av 5 som tisser i vannet. Alle gjør det.

- Kanskje er det så mange som gjør det med viten og vilje, men samtlige som bader tisser samtidig. Kroppen vår reagerer slik når vi kommer under vann. Vi lekker rett og slett. Du gjør det, og jeg gjør det - uten at vi merker det, sier direktøren.

Les også: De pinligste plagene

Krogh anbefaler derfor en tur på toalettet før bading, slik at lekkasjemengden minsker. Dessuten bør du også dusje skikkelig før du hopper i vannet.

Men er det så farlig?

Kanskje vil du ikke bade etter å ha lest dette, og det kan det være grunn til. Urin er riktignok ikke helsefarlig i seg selv, men i og med at den ødelegger klorstoffene som renser vannet, er det fritt fram for andre bakterier.

- Disse bakteriene kan gi deg sår- og slimhinneinfeksjoner, forteller Krogh.

Hvordan avslører du et basseng som har dårlig vannkvalitet og bakteriefare? Ett av rådene er å bruke nesen... Her er tips om bassenghygiene .
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder