(Foto: Colourbox)

(Foto: Colourbox)

- Alle tisser i bassenget!

Publisert: Søndag 19. juli 2009 kl 15:07

- 1 av 5 gjør det med vilje, resten uten å vite om det, sier direktør i Folkehelseinstituttet.


Dinside Hver sommer kommer det rapporter om feriegjester som har blitt syke av badevannet og vi har referert utenlandske undersøkelser som avslører helsefarlig vannkvalitet i feriebassenget.

Tidligere i dag skrev i tillegg DinSide om en amerikansk undersøkelse som viser at 1 av 5 tisser i bassenget når de bader. Tilsammen utgjør dette en lite fristende coctail i forkant av feriens badeliv. Men er urinering i badevannet i seg selv et problem?

- Alle gjør det

Truls Krogh er direktør i avdeling for vannhygiene i Folkehelseinstituttet.

Ifølge ham er det ikke bare 1 av 5 som tisser i vannet. Alle gjør det.

- Kanskje er det så mange som gjør det med viten og vilje, men samtlige som bader tisser samtidig. Kroppen vår reagerer slik når vi kommer under vann. Vi lekker rett og slett. Du gjør det, og jeg gjør det - uten at vi merker det, sier direktøren.

Les også: De pinligste plagene

Krogh anbefaler derfor en tur på toalettet før bading, slik at lekkasjemengden minsker. Dessuten bør du også dusje skikkelig før du hopper i vannet.

Men er det så farlig?

Kanskje vil du ikke bade etter å ha lest dette, og det kan det være grunn til. Urin er riktignok ikke helsefarlig i seg selv, men i og med at den ødelegger klorstoffene som renser vannet, er det fritt fram for andre bakterier.

- Disse bakteriene kan gi deg sår- og slimhinneinfeksjoner, forteller Krogh.

Hvordan avslører du et basseng som har dårlig vannkvalitet og bakteriefare? Ett av rådene er å bruke nesen... Her er tips om bassenghygiene .

folkehelseinstituttet sommer hygiene urin Jobb og helse

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil