Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
Strandferie i sommer? Sjekk hvilke destinasjoner som er billigst. (Foto: Dominic Morel)
Strandferie i sommer? Sjekk hvilke destinasjoner som er billigst. (Foto: Dominic Morel)

De billigste ferielandene

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Er feriebudsjettet strammere i år enn i fjor? Da kan det være greit å orientere seg om hvilke feriedestinasjoner som har det laveste kostnadsnivået.

Den britiske reiseoperatøren Thomas Cook gjennomfører hvert år en undersøkelse der feriekostnadene i forskjellige land vurderes opp mot hverandre (se undersøkelsen her). I årets undersøkelse har charterselskapet sjekket prisene på ti destinasjoner. Selv prisene er regnet fra den lokale valutaen og over til britiske pund, gir oversikten likevel oss nordmenn en pekepinn på hvordan prisnivået ved de forskjellige destinasjonene er. I tabellen under har vi regnet om prisene fra pund til norske kroner.

Prisnivå spiller inn på ferievalg

Nordmenn er opptatt av prisnivå når vi velger feriedestinasjon. Tidligere i år spurte DinSide de største charterselskapene hvilke sydendestinasjoner som var mest populære.

Trenden hellet mot at vi velger det kjente og trauste, men Star Tour merket i mars at ferieturer til rimelige ferieland som Bulgaria og Tyrkia var mer etterspurt i år enn i fjor. I Apollo opplevde de at interessen for Tunisia var merkbart større.

- I Tunisia får du en ferie på firestjernershotell til samme prisen som en ferie i Hellas på tostjernershotell, sa Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Thomas Cooks undersøkelse bekrefter at disse tre landene er rimelige ferieland. Det er også land som Egypt, men faktisk er ikke Spania særlig mye dyrere enn for eksempel Bulgaria, skal vi tro undersøkelsen. Merk da at det er rimeligere å feriere på det spanske fastlandet enn på den populære øya Mallorca. Der er prisnivået ganske mye høyere, ifølge undersøkelsen.

Hvorfor blir ferien alltid dyrere enn du tror? Les saken: De skjulte feriekostnadene, så skjønner du hvorfor.

Vil du besøke en destinasjon der prisnivået virkelig er billig, må du reise langt. Goa i India er klart rimeligst av destinasjonene Thomas Cook tok med i undersøkelsen. Her koster for eksempel en treretters middag under 70 kroner. Hakket etter kommer Cuba, som er billig, men betraktelig dyrere enn Goa. Her koster en treretters middag cirka 145 kroner. Selv om disse destinasjonene kommer ut som rimeligst i undersøkelsen, er det ikke sikkert ferien totalt sett blir rimeligere om du velger å reise til Goa eller Cuba. Det er selvsagt fordi flybilletten er dyrere enn flybilletten til for eksempel Spania.

Her er de billigste ferielandene

Land/Destinasjon Totalkost på daglige utgifter* Treretters middag Kaffe på restaurant Øl på en bar
Goa, India 136 kr 68 kr 2 kr 7 kr
Cuba 297 kr 145 kr 10 kr 18,50 kr
Tunisia 319 kr 178 kr 12,50 kr 15 kr
Tyrkia 326 kr 130 kr 12,50 kr 21 kr
Egypt 328 kr 120,50 kr 38,50 kr 36 kr
Bulgaria 334 kr 135 kr 14,50 kr 11,50 kr
Spania** 334,50 kr 111 kr 12,50 kr 14 kr
Marokko 349 kr 212 kr 11,50 kr 29 kr
Mallorca 410,50 kr 193 kr 14,50 kr 24 kr
Kypros 438 kr 181 kr 19 kr 21,50 kr
* Totalkost på daglige utgifter er regnet ut fra prisen på en øl, et glass vin, en treretters middag, en boks cola, en stor flaske vann, en utenlandsk (britisk) avis, en iskrem, en pakke sigaretter og en taxitur på åtte km.
**fastlandet


Ingen fasit på priser

Husk forøvrig at denne listen må tas med en klype salt. Den gir en indikasjon på prisnivåene i de forskjellige landene, men det finnes selvsagt variasjoner fra sted til sted også innad i landet. I rikingmekkaet Puerto Banus ved Solkysten i Spania er det nok hakket dyrere enn for eksempel i surfebyen Tarifa, selv om begge ligger på Spanias fastland.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-