1,4 milliarder dollar kostet hotellet Mardan palace som er bygget i Antalya, Tyrkia. (Foto: Mardanpalace.com)

1,4 milliarder dollar kostet hotellet Mardan palace som er bygget i Antalya, Tyrkia. (Foto: Mardanpalace.com)

Megaluksus på charterdestinasjon

Publisert: Mandag 20. april 2009 kl 18:00

Det ligger kanskje ikke i det området de fleste av oss forbinder med luksus, men dyrt og fancy er det...


Dinside Kanskje mest kjent for å være en billig og ikke alt for luksuriøs charterdestinasjon på den tyrkiske kysten, seiler Antalya muligens inn i en ny kategori etter åpningen av Mardan Palace.

I hvert fall innenfor murene på det enorme palasset som blant annet er dekket i mer enn 10 000 kvadratmeter bladgull, 500 000 krystaller og 23 000 kvadratmeter italiensk marmor, melder TimesOnline.

Åpner i juni

Hotellet åpner i juni, og vil få gjester til å hoppe til himmels (eller krølle seg, avhengig av lommeboken) når de kan sjekke inn. For her er det ikke spart på noe. Mannen bak prosjektet er Telman Ismailov, president i den russiske AST-gruppen. Han har blitt kjent for ikke å spare på rublene. Blant annet da han visstnok betalte Jennifer Lopez drøye 10 millioner kroner for å synge "gratulerer med dagen" til seg selv på 50-års laget sitt. De totale byggekostnadene for hotellet er på svimlende 1,4 milliarder dollar, cirka 9,5 milliarder kroner. Det betyr at vi kunne fått to operaer for samme prisen, og likevel ha 1,3 milliarder igjen

Se bilder fra Mardan Palace her:Ifølge Times vil du kunne finne igjen noen av denne lite delikate stilen i deler av hotellet. Blant annet i den tre etasjer høye nattklubben og sjampanjebaren i VIP-spaavdelingen du kan leie for 15 000 kroner timen. Andre deler av hotellet er visstnok meget imponerende.

Vi kan nevne lobbyen, som er på størrelse med en fotballbane, med fantastiske barokke-, rokokko- og neoklassiske møbler, bærer den sine enorme dimensjoner med stil.

Les The Times' vurderinger her...

Rommene på Mardan Palace vil koste fra cirka 3500 kroner for et dobbeltrom og til rundt 140 000 kroner natten for en luksussuite.

Noen bemerkelsesverdige detaljer om Mardan Palace:
  • Tv-er til nesten en halv million på de fineste rommene.
  • 9000 tonn sand er hentet fra Egypt for å gjøre stranden perfekt.
  • Bassenget er et av verdens største, med et innsenket akvarium med 2500 fisk i midten.
  • 10 restauranter fra alle verdenshjørner, alle ledet av av Michelin-trente kokker.

egypt hotell luksus tyrkia The world

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil