Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: Palle Peter Skov)
(Foto: Palle Peter Skov)

Boligprisene der du bor

Her kan du sjekke om din bolig har falt i verdi.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Marstallene for boligmarkedet er klare: Den siste måneden har gjennomsnittsprisen på landets boliger steget med 0,1 prosent. Det er mindre enn prisene statistisk sett har steget i mars måned de siste årene, og justert for denne faktoren falt prisene med 0,2 prosent i snitt.

De ferske pristallene ble presentert av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) i dag.

Hvor mye er boligen din verdt?

Sjekk her!


Lav kvadratmeterpris betyr prisoppgang

Naturlig nok er ikke landsgjennomsnittet representativt for alle boligmarkedene. Den siste måneden har likevel hatt en svært jevn utvikling i prisene, der de fleste områder har hatt en nullutvikling, mens andre steder har beveget seg i intervallet pluss/minus 1 prosent.

Derfor er det mer interessant å se hvordan gjennomsnittsprisene i 2009 har utviklet seg i forhold til gjennomsnittsprisene i fjor. Da er forskjellene store, og det er en gjennomgående konklusjon vi kan trekke når vi ser på prisbildet.

BOLIGMARKEDET I MARS 2009

 • Prisene var 0,1 prosent høyere i mars enn februar
 • Korrigert for sesongvariasjoner falt prisene med 0,2 prosent
 • Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 23.100 kroner
Kilde: NEF, EFF, Finn.no og Econ Pöyry
- Det er stedene med lavest kvadratmeterpriser som har hatt den mest positive prisutviklingen så langt i 2009, sier direktør Finn Tveter i NEF.

Og det stemmer. Larvik er det området i landet med størst gjennomsnittlig prisstigning det siste året. Der har prisene steget med 4 prosent fra 2008 til 2009. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Larvik er 16.600 kroner, altså godt under landsgjennomsnittet på 23.100 kroner.

Telemark har hatt en prisoppgang på 3 prosent fra i fjor til i år, og der er kvadratmeterprisen i snitt bare 13.300.

Se vårt regnestykke: Lønner det seg å kjøpe for å leie ut?

Byene faller

Mange av de største byene, der kvadratmeterprisene er høye, har gått på noen store smeller. Prisene i landets nest største by, Bergen, har stupt 5 prosent det siste året. Det betyr at gjennomsnittlig kvadratmeterpris har sunket fra 25.600 til 24.200 kroner det siste året.

Nedturen er heller ikke over for Tromsø, der prisene også har falt med 5 prosent i snitt. Oslo og Trondheim har hatt et prisfall på 3 prosent i snitt. Gjennomsnittlig kvadratmeterpriser i 2009 er 31.800 kroner i Oslo og 23.100 kroner i Trondheim.

Prisene i ditt område

Lurer du på hvordan prisene har utviklet seg der du bor? Under kan du se hvordan prisene har endret seg i de fleste av landets fylker og områder. Grafen viser gjennomsnittsprisene i 2008, sammenliknet emd snittpirsene hittil i 2009.

Siden Sogn og Fjordane ikke er med i meglerbransjens statistikk, er fylket heller ikke med i grafen under.

Du kan også sjekke hva takstnivået i ditt boligområde ligger på akkurat nå. Sjekk vår boligverdikalkulator!

Kilde: NEF, EFF, Finn.no og Econ Pöyry
Kilde: NEF, EFF, Finn.no og Econ Pöyry
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-