Vit hva du drikker før du prøver deg på det lokale brennevinet. (Foto: Gözde Otman)

Vit hva du drikker før du prøver deg på det lokale brennevinet. (Foto: Gözde Otman)

Tysk turist død etter å ha drukket hjemmebrent

Publisert: Tirsdag 31. mars 2009 kl 10:17

Tilstanden til to andre er fortsatt kritisk.


Dinside Den 21 år gamle tyske studenten Rafael Neca er død etter å ha drukket store mengder tyrkisk brennevin, skriver nyhetsnettsiden Hurryjet.com.tr.

To av Necas medstudenter ligger koblet til respirator og er fortsatt i livsfare. Fire andre som hadde drukket samme brennevin er utenfor livsfare og vil bli helt friske.

Det tyrkiske brennevinet av typen raki ble kjøpt på et lokalt marked, og var hjemmeprodusert. Nå testes det om brennevinet inneholdt metanol, som er livsfarlig.

Rafael Neca ble funnet død på sitt hotellrom i feriebyen Kemer torsdag i forrige uke. Seks andre studenter mellom 18 og 20 år ble sendt til sykehus. Det var medstudenter som varslet hotellpersonalet, etter at Neca falt bevisstløs om.

 (Foto: Wikipedia)
Rakýen du drikker bør være av et kjent merke. (Foto: Wikipedia)
Tyrkia opplever med jevne mellomrom alkoholrelaterte dødsfall som følge av at folk drikker hjemmelaget brennevin, gjerne raki, et brennevin med anissmak, og som regnes for å være Tyrkias uoffisielle nasjonaldrikk. Nylig døde fem personer i den nordøstlige provinsen Bursa etter å ha drukket hjemmeprodusert raki.

Pass deg for hjemmeprodusert

Hjemmebrent er utbredt i de fleste land - også her i Norge. Å drikke slikt brennevin er å ta en risiko. Når du er på ferie, så ikke kjøp sterke drikkevarer på markeder. Kjøp i butikker, og sjekk at det er skikkelige merker du kjøper. Vær også klar over at hjemmeprodusert brennevin også kan serveres på restauranter. Be om å få se flasken, eller hold deg til øl og vin.

Uansett er det greit å drikke med måte - selv om du er på ferie. Ikke la gode alkoholvaner du holder deg til hjemme gå fløyten bare fordi du er på ferie.

Les også: Advarer mot Tokyos bardistrikt

overlevelsestips skriver alkohol legemidler tyrkia Jobb og helse

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil