Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
Vit hva du drikker før du prøver deg på det lokale brennevinet. (Foto: Gözde Otman)
Vit hva du drikker før du prøver deg på det lokale brennevinet. (Foto: Gözde Otman)

Tysk turist død etter å ha drukket hjemmebrent

Tilstanden til to andre er fortsatt kritisk.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Den 21 år gamle tyske studenten Rafael Neca er død etter å ha drukket store mengder tyrkisk brennevin, skriver nyhetsnettsiden Hurryjet.com.tr.

To av Necas medstudenter ligger koblet til respirator og er fortsatt i livsfare. Fire andre som hadde drukket samme brennevin er utenfor livsfare og vil bli helt friske.

Det tyrkiske brennevinet av typen raki ble kjøpt på et lokalt marked, og var hjemmeprodusert. Nå testes det om brennevinet inneholdt metanol, som er livsfarlig.

Rafael Neca ble funnet død på sitt hotellrom i feriebyen Kemer torsdag i forrige uke. Seks andre studenter mellom 18 og 20 år ble sendt til sykehus. Det var medstudenter som varslet hotellpersonalet, etter at Neca falt bevisstløs om.

Rakýen du drikker bør være av et kjent merke. (Foto: Wikipedia)
Rakýen du drikker bør være av et kjent merke. (Foto: Wikipedia)
Tyrkia opplever med jevne mellomrom alkoholrelaterte dødsfall som følge av at folk drikker hjemmelaget brennevin, gjerne raki, et brennevin med anissmak, og som regnes for å være Tyrkias uoffisielle nasjonaldrikk. Nylig døde fem personer i den nordøstlige provinsen Bursa etter å ha drukket hjemmeprodusert raki.

Pass deg for hjemmeprodusert

Hjemmebrent er utbredt i de fleste land - også her i Norge. Å drikke slikt brennevin er å ta en risiko. Når du er på ferie, så ikke kjøp sterke drikkevarer på markeder. Kjøp i butikker, og sjekk at det er skikkelige merker du kjøper. Vær også klar over at hjemmeprodusert brennevin også kan serveres på restauranter. Be om å få se flasken, eller hold deg til øl og vin.

Uansett er det greit å drikke med måte - selv om du er på ferie. Ikke la gode alkoholvaner du holder deg til hjemme gå fløyten bare fordi du er på ferie.

Les også: Advarer mot Tokyos bardistrikt
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
  • Galleripris:
    20 000,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-