Mmmm... berlinerboller er bare en av de søte opplevelsene som venter i Berlin. (Foto: Colourbox)

Mmmm... berlinerboller er bare en av de søte opplevelsene som venter i Berlin. (Foto: Colourbox)

Storbyhelg i Berlin til 2000 kr

Publisert: Mandag 16. mars 2009 kl 14:53

En helg i Berlin koster ikke all verden - vi fant priser til under 1600 kr - og det med firestjerners overnatting.


Dinside Berlin er en av Europas mest spennende storbyer. Byen har rykte på seg for å være den hippeste og kuleste blant sine hovedstadskonkurrenter, og er i tillegg Europas grønneste med alle sine parker og plasser.

Så hvorfor ikke ta en storbyhelg i Tysklands hovedstad nå i vår?

DinSide har sjekket om vi kunne få til en helg i Berlin for den nette sum av 2000 kroner. Da går vi ut fra at to personer reiser sammen, og de 2000 kronene skal dekke flybillett og hotellovernatting i sentrum. Klarte vi det? Aber natürlich!

Se bildene av Berlins glemte park

Flybillett til 1178 kr

Både SAS, Lufthansa og Norwegian flyr direkte fra Oslo til Berlin. Men SAS og Lufthansa har forholdsvis stive priser, så vi kan ikke velge noen av dem skal vi holde budsjettet.

Men vi fant billetter fra Oslo til Berlin med Norwegian til 1178 kroner. Da er utreisen fredag 27/3 på morgenen, og hjemreisen søndag 29/3 på kvelden. Merk at denne prisen ikke inkluderer innsjekket bagasje. Det koster 55 kroner hver vei. Maksimal kilo håndbagasje er 10 kg.

Husk at det finnes billigere billetter enn dette, dersom du kan reise utenom helgen. Norwegian har billetter fra 199 kroner Oslo-Berlin, og 166 kroner Berlin-Oslo.

Sulten på en skikkelig hamburger i Berlin? Sjekk ut restauranten der burgeren er gratis - hvis du klarer å spise den opp...

Firestjerners overnatting

Med billetter til 1178 kroner per pers, har vi 1644 kroner å bruke på overnattingen, når vi regner at to personer reiser sammen, og bor på et dobbeltrom. Og det er ikke noe problem å finne bra overnatting til denne prisen.

Vi sjekket tilbudet på Hotels.com, og dette er noen av hotellene vi fant:

Femstjerners overnatting til en slikk og ingenting. (Foto: Swissotel Berlin)
Femstjerners overnatting til en slikk og ingenting. (Foto: Swissotel Berlin)
  • Winter's Hotel Gendarmenmarkt Berlin Stadtmitte er helt nytt, og ligger midt i sentrum, med Stadtmitte som nærmeste t-banestasjonen. Det firestjerners hotellet er moderne og lyst, og har dobbeltrom til bare 781 kroner i helgen 27-29/3.
  • Grand City First Class Hotel Berlin Mitte ligger i Osloer strasse, med Pankstrasse som nærmeste t-banestasjon. Togstasjonen Bornholmerstrasse ligger også like ved. Hotellet er firestjerners, og helgen 27-29/3 koster et dobbeltrom 1186 kroner.
  • Abion Spreebogen Waterside Hotel ligger rett ved Kleiner Tiergarten, med Turmstrasse som nærmeste t-banestasjon. Det moderne firestjerners hotellet har ledig hotellrom til 1218 kroner helgen 27-29/3.
  • Legger du på litt over en hundrelapp på totalsummen, kan du bo på femstjernershotellet Swissotel Berlin, som ligger like ved Zoologicher Garten, med Kurfürstensdamm som nærmeste tbanestasjon. Et dobbeltrom her koster 1876 kroner helgen 27-29/3, noe som gir en totalkostnad på 2116 kroner per person for flybilletter og hotell.

Merk: Frokost er ikke inkludert i prisen dersom det ikke står.

Bo enda billigere? Hotellrom for 165 kroner

Det finnes selvsagt flere og rimeligere hotellalternativer enn dem vi tok med i listen over. Vi må også gjøre oppmerksom på at vi ikke har beregnet transportkostnader til og fra flyplassen. Totalkostnaden for en helg i Berlin avhenger av hvor mye øl du drikker, hvor fine restauranter du spiser på, hvilke severdigheter du besøker, og hvor mye du shopper. Men å komme unna med 2000 kroner for flybillett og hotellovernatting er ikke galt. God tur!

Nyttig på nett: Berlins offisielle turistnettside

berlin reise fredag gratis oslo europa månedens tema storby tyskland

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil