Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?

Her er burgeren gratis

Berlins beste burger- og biffbule hater kundeservice, men du slipper å betale for burgeren - hvis du klarer å spise den opp.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Mens noen restauranter er nødt til å bruke store summer på annonsering for å trekke kunder, får du ofte den beste opplevelsen på de små perlene som har fulle hus ene og alene pga. sitt gode rykte blant publikum.

The Bird i Berlin er en slik restaurant, selv om betegnelsen perle ikke akkurat er helt dekkende. Forventer du hvite duker og dresskledde kelnere kommer du nemlig til å bli skuffet.

Her møtes du i stedet av smårocka servitruser som har livets CV tatovert inn på sine langstrakte armer, to småtjukke hunder som tasser mellom bordene, og en meny som strengt tatt ber deg om å dra et veldig varmt sted om du ikke liker maten.

Fristende, ikke sant?

Visuell vandring i Berlin - bildespesial

For sultne menn og damer

The Bird har spesialisert seg på biff og burgere, og her brukes det ikke spesielt lang tid på å dandere omgivelsene. Når du setter deg får du utlevert den største biffkniven vi har sett noen gang, mens gaflene ser ut til å være rappet fra diverse småkafeer i nærheten – de er nemlig forskjellige alle sammen.

Vi har allerede nevnt tonen i menyen, og du ser eksempler i bildespesialen nederst: Stikkord som: ”Enough grease to kill a donkey” bør imidlertid si det meste...

En ting er imidlertid sikkert: Maten smakte fortreffelig. Det er sjelden du opplever fire tause journalister, men her skjedde det altså. De første minuttene av måltidet satt vi bare og smattet på hver vår biffbit, og lurte på hvordan de i all verden hadde klart å få det så sinnsykt mørt.

Er du en ordentlig storspiser har du også kommet på rett sted. Selv burgerporsjonene er av den generøse typen - og stekene fås i størrelsene fra 250 til 750 gram. Det siste er faktisk uanstendig mye, og som glupsk storspiser var 450 grams-versjonen mer enn stor nok.

Berlins glemte park

Gratis burger ...

For deg som har stort magemål, frister The Bird med at 750-grams burgeren er gratis dersom du klarer å spise den opp. Så langt har ikke restauranten tapt så veldig mye penger på dette, for å si det slik. Likevel, det er nok av gjester som punger ut 29 euro, rundt 240 kroner, for burgeren fra helvete.

Trykk på bildet under for å se utdrag fra menyen!


Minifakta

Prismessig ligger The Bird litt over gjennomsnittet etter tysk standard, men det er fortsatt billig for oss norske oljesjeiker. Regn med rundt en hundrelapp for burgerne, og 150 for biffen.

The Bird anbefales uansett på det varmeste om du er i Berlin og har lyst på et måltid som kommer til å glede både magen og hjerteroten.

Nettside med meny: The Bird

Psst: Takk til Eirik Solheim i NRKbeta for tipset:-)
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Familie
Familie
  • Galleripris:
    6 500,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
  • Galleripris:
    3 600,-