På bøgebjerg strand kan barna boltre seg i bassenget 100 meter fra en kritthvit strand. FOTO: Bøgebjerg Strand

På bøgebjerg strand kan barna boltre seg i bassenget 100 meter fra en kritthvit strand. FOTO: Bøgebjerg Strand

Hit drar luksuscamperne

Publisert: Lørdag 28. juni 2008 kl 13:00

Skal du på campingferie, men vil ha litt ekstra luksus? Da er Fyn stedet for deg.


Dinside Camping trenger ikke være små telt, fuktige soveposer og mygg hele natten. Vi har vært luksuscamping i Danmark, og våre fordommer om et stusselig campingliv ble begravd. For alltid.

Danmark har seks femstjerners campingplasser, noe som vitner om et særdeles høyt nivå.

Tyske NAF har belønnet flere danske plasser med toppkarakterer for usedvanlige servicenivåer og standarder på fasiliteter. Ingen andre steder finnes det så mange moderne campinghytter, familiebadeværelser og plasser som her.

Slik ser campinghyttene på femstjernerscampen ut. (Foto: Maren Synnevåg)
Rent, dansk design preger interiøret. (Foto: Maren Synnevåg)
Eget bad, et lite soverom, og en hems.
Eget bad, et lite soverom, og en hems. (Foto: Maren Synnevåg)
Og på Fyn er det flest.

Med en kystlinje på 1.100 kilometer er det god plass til store og små. Farvannet omkring Fyn, Langeland og Ærø tilhører de indre danske farvann. Strendene er beskyttet mot den verste vinden og de råeste bølgene, og passer derfor svært godt for barnefamilier.

Les også: Dra på glamping

Luksus i Bøgebjerg

Etter en rundtur i koselige Odense er vi mer enn klare for å innta luksuscampingens tilværelse. Turen går til Bøgebjerg Strand, som har en nydelig plassering mellom de fynske bakker og en strålende utsikt til øyen Romsø. Det er greven ved Hverringe Gods som eier campingplassen og den er tildelt fem stjerner.

- Vi er svært opptatt av kvalitet og det å gi alle en god opplevelse. Samtidig er vi meget nøye med å bruke naturen på dens egne premisser, og mye av maten som selges i kafeen er økologisk eller fra gårdsbruk her på Fyn, sier innehaver Britta Lykkemark til DinSide Reise.

Vi får omvisning på den store campingplassen, og blir mektig imponert av hva de har fått til her ute ved havet. Les mer om Bøgebjerg Strand her

Badebassenget er stort med egen spedbarnsavdeling, sklier og leker. Det er fine solsenger i tre og ellers rent og pent. Tilhørende omkledningsrom og toalettfasiliteter gir et ekstra pluss.

Og så vises de frem en etter en - alle fasilitetene. Her er lekeland, hester, geiter og kaniner, bordtennis, trampoliner, aktivitesguider, datarom, strandvolley, fotballbane bare for å nevne noen.

Les også: Deiligere og deiligere å være norsk i Danmark

Arkitektoniske perler

Hyttene vi skal sove i ligger i en stille del av campingplassen. Og dette er ikke campinghytter i tradisjonell forstand.

Her lukter dansk design og moderne arkitektur. På 25 kvadratmeter får jeg stor boltreplass, men hytten er såpass godt utnyttet at en familie på fire også kunne kost seg. Kjøkken, bad, dvd , hems og to alkover med dobbeltseng gjør sitt til at hytten føles større enn den egentlig er. Møblene er moderne og sengene myke og innbydende.

I kjøleskapet står det håndpresset økologisk eplemost, og i en kurv ligger vin, økologisk øl og nøtter. Dette er til å få hotellfølelse av, tenker jeg, mens jeg nyter eplemosten. Og prisen? For en uke i sommersesongen betaler du 6.000 danske kroner.

På Bøgebjerg strand har eierne gjort seg flid med detaljene og det merkes.
Strandkafeen har nye moderne kurvstoler, og i butikken selges det bevisst mindre godteri enn andre steder. Det serveres lokal mat både fra havet og gårdene omkring.

Les også: Camping inn i varmen

- Hos oss kan gjestene selv få delta med grilling av dagens fangst eller se hvordan de presser eplemost på nabogården, sier Britta Lykkemark.

Vi begynner å tilberede vår egen flyndre med nyplukkete urter fra hagen, mens stedets egen dykkeguide, Søren, viser oss video fra undervannstien han har laget på stranden nedenfor. Han er utdannet marinbiolog og tilbyr campinggjestene både dykkekurs, turer til Romsø og fisketurer om morgenen.

Deijlig, men...

Dersom du er glad i danske hvite strender og dansk gemytt, er Fyn et trivelig sted å dra til. En campingferie i den frie naturen er en oppdagelsesreise som gir nye inntrykk. Her kan du ta familien med på lange strandturer, se levende rådyr eller vindsurfe på bølgene som omkranser Fyn.

Uansett om du drar med sykkel, bil eller campingvogn vil du garantert finne en campingplass på Fyn som kan passe dine behov. Vi ble imponert over femstjernersstandarden på Bøgebjerg Strand, men for en tusenlapp eller to mer, kan du faktisk leie deg et større feriehus på Fyn i stedet. Da kan du også få med deg svigerforeldrene, for feriehusene har som regel plass til flere enn fire personer.

Eller, da frister det kanskje med en luksuscampinghytte, likevel?

Tur uten barn? Opplev Fyns ni bryggerier

Flere femstjerners luksuscampingplasser:

Fakta om Fyn

  • Danmarks nest største øy
  • 123 slott og herregårder
  • 1130 km kystlinje
  • 200 km vandresti
  • 13 golfbaner
Bøjden Strand Feriepark, Faaborg, Fyn

Bøsøre Strand Feriepark, Hesselager, Fyn

TopCamp Bogense Strand, Bogense, Fyn

Klim Strand Camping, Fjerrtitslev, Jylland

Hvidbjerg Strand Feriepark, Blåvand, Jylland


danmark barn bil billig ferie camping familie norden

Nye tester på Dinside

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Spar stort på butikkenes egne merkevarer

Så mye billigere er det å kjøpe butikkenes egne merkevarer.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil