Ny Husleiekontrakt!

Vi har oppdatert vår husleiekontrakt på grunn av den nye husleieloven som skal tre i kraft 1. januar 2000. Bruker du den vil du unngå leiefellene! I likhet med alle de andre kontraktene du får på DinSide, er også denne gratis!

Klikk her for å få den nye og oppdaterte husleiekontrakten

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

Det er ikke påbudt å ha en skriftlig leiekontrakt, men vi anbefaler at dere bruker en skriftlig kontrakt. Det gjelder enten du er utleier eller leier.

Selv om de aller fleste leieforhold blir etterlevd og avsluttet i fred og fordragelighet, er det nemlig nok av eksempler på at utleiere og leiere plages av unødvendige krangler.

Har du en god skriftlig kontrakt, og ikke minst en grundig tilstandsrapport, vil du stå langt sterkere når uenighetene begynner å tårne seg opp.

En kontrakt til hver part


Det skal være to sett like kontrakter, en til utleier og en til leier. Dere kan gjerne fylle ut bare en kontrakt og kopiere denne, men da må dere huske på at underskriftene må være originale, og ikke kan kopieres.

Oppbevar din kontraktsdel på et trygt sted.

Den nye husleieloven

Den nye husleieloven kan du laste ned fra Lovdata på nett, eller kjøpe i bokhandelen.

Siden husleieloven er enkel å finne fram i og besvarer de fleste spørsmål på en fornuftig måte, kan det være en fornuftig investering. Loven er på mange områder "ufravikelig", det vil si at den gir partene i leieforholdet liten valgfrihet, og presiserer i stedet hvordan det "skal være".

Vår standardkontrakt regulerer de situasjonene der loven gir dere valgmuligheter, og er lagd med tanke på å være mest mulig rettferdig både for utleier og leier.
Har dere spørsmål dere ikke finner svar på i kontrakten, bør dere se etter i lovteksten.

Husk at dere ikke kan avtale dårligere vilkår for leieren, enn det husleieloven angir som minsterettigheter. Slike vilkår blir nemlig sett på som ugyldige, og lovens regler vil komme til anvendelse.

Eksempel: En bestemmelse om at "utleier kan si opp leieboeren uten grunn" vil være ulovlig, fordi loven krever at en oppsigelse må være begrunnet (med unntak av utleie av enkeltrom). Da vil altså lovens regler slå igjennom i stedet.

For å lese mer om de enkelte sidene ved den nye husleieloven og kontrakten, kan du trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
  • Galleripris:
    5 500,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-