Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
Colourbox.com:Illustrasjonsfoto (Foto: PHOTOPQR/OUEST FRANCE)
Colourbox.com:Illustrasjonsfoto (Foto: PHOTOPQR/OUEST FRANCE)

Bli kvitt plagene uten medisiner

Tåfis, hemoroider og tannpine? Slik kan kjerringråd ta knekken på plagene dine.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

- Jeg synes man skal ha respekt for gode kjerringråd.

Helene Moxheim, Balderklinikken
DinSide Det finnes kjerringråd mot de aller fleste problemer. Kjennetegnet på et kjerringråd er at det er knep basert på personlig erfaring og ofte ting du kan gjøre hjemme med enkle hjelpemidler.

- Det finnes mange gode kjerringråd som virker, og de som brukes ofte og er kjente, er også de folk har best erfaring med. Enkelte urter og matvarer kan gi god effekt mot ulike plager, sier homoeopat Helene Moxheim ved Balderklinikken til DinSide Helse.

- Det er selvfølgelig annerledes å få råd eller urtemedisin fra en homeopat enn et råd fra en gammel tante, men likevel synes jeg man skal ha respekt for gode kjerringråd, understreker hun.

Les også : Varme lindrer smerte

Moxheim bruker selv hvitløk, kjerringrokk, kastanjenøtter og lunken olivenolje i sin behandling.

Vi har her laget en liste med ulike kjerringråd. De er ikke vitenskapelig bevist og må prøves ut på eget ansvar.

Tåfis
Huff, kjenner du lukten av kjærestens utslitte joggesko? Den ubehagelig lukten kommer av bakterier som spiser fotsvette. Når de fortærer fotsvetten, skiller de ut et sterkt luktstoff, og det er dette vi kjenner som tåfislukt.

Et kjerringråd mot tåfis er å strø talkum på føttene før man tar på seg sokkene. Dette vil til en viss grad holde føttene tørre og man slipper at de svetter for mye.

Andre tips som kan være nyttige, er:

 • Skift sokkene ofte (flere ganger om dagen om nødvendig).
 • Bruk bakteriedrepende såpe på føttene.
 • Ikke bruk samme sko hele tiden, la dem få lufte ut i 24 timer mellom hver gang.
 • Bruk lette og godt ventilerte sko.
 • Bruk ullsokker, de suger lettere opp fuktigheten.
 • Bruk en fot-deodorant.

 • Hemoroider
  Klør du i rumpen? Eller er det ubehagelig å gå på do? Hemoroider er utvidede blodårer i eller rundt endetarmsåpningen. Dette kan gi plager som for eksempel blødninger, svie eller kløe. Årsaken er stort sett at det blir for mye press over endetarmen. Hemoroider forsvinner som oftest av seg selv, men man kan jo også hjelpe dem på vei.
  Det anbefales å prøve å unngå forstoppelse. Prøv i størst mulig grad å holde avføringen myk. Drikk ofte og spis masse fiber. Dette finner man i frukt, grønnsaker og grovt brød, og særlig knekkebrød.

  Hvis du har fått hemoroider kan det være vanskelig å holde seg ren bak. Vask jevnlig med vann som har kroppstemperatur.

  Tannpine
  Nellikspiker skal ha en lindrende og desinfiserende effekt mot tannpine. Ta en nellikspiker og bløt den opp i vann, og tygg på den der tannen verker. Den skal virke bedøvende og desinfiserende.
  Kvalme
  Kvalme, enten den skyldes reisesyke, omgangssyke eller kirurgiske inngrep, kan enkelt dempes ved at man legger en kald klut i nakken. La den ligge der til den er blitt varm, og kjøl den ned flere ganger slik at den hele tiden er kald.
  Kløe
  Vannet fra springen kan være årsaken til kløe i huden. Et kjerringråd er å koke vannet slik at det blir rent, for så å drikke store mengder av det. Vannet blir noe dødt så det bør settes i kjøleskap før man drikker det. Kokt vann kan også hjelpe mot kvalme.

  Tørre og sprukne lepper
  Føles leppene som sandpapir? Har du fått tørre og sprukne lepper så kan det hjelpe å bruke gammeldags Kløver vaselin. Legg det på om kvelden slik at du sover med vaselinen hele natta gjennom. Om morgenen skal leppene ha bedre fuktighet.

  Hodepine, gnagsår eller dårlig ånde? Her er flere gode råd:


  Kilde:kjerringrad.com, homeopat Helene Moxheim ved Balderklinikken
  Les mer om:

  Diskutér dette temaet

  Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

  Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

  Mer om vilkårene her

  Mest populære nå:

  Se alle bilder

  Nico Widerberg

  Samstemt
  Samstemt
  • Galleripris:
   4 700,-

  Kjell Nupen

  Sentimental reise
  Sentimental reise
  • Galleripris:
   9 000,-

  Damien Hirst

  For the Love of God
  For the Love of God
  • Galleripris:
   45 000,-