Ford Mondeo 2,0TDI 2004: Forvarmer ryker

Publisert: Torsdag 27. mars 2008 kl 13:16


Bilmerke: Ford
Modell: Mondeo
Motor: 2.0 tdci (115hk)
Årsmodell: 2004
Kilometerstand: 178.000

Problem: Forvarmer ryker.
Forvarmeren slår seg på som den skal når den passerer under 4 pluss grader. Det som ikke er så bra er at den ryker veldig mye. Det er en konstant røyk fra forvarmer eksosrøret når denne er i bruk.
Hvorfor blir det slik? Er det noe som kan skiftes (service) eller er det en lukket enhet slik at hele forvarmeren må skiftes?

Svar: I de fleste tilfellene så vil dette komme av for mye småkjøring og at dette vil føre til at ekstravarmerens deler blir full av diesel som ikke blir brukt. Dette vil jo føre til at det blir ekstra mye røykutvikling. Noen merker har nye og bedre glødeplugger til varmeren som skal hjelpe, eller man kobler inn en bryter som gjør at kunden selv starter varmeren ved for eksempel langkjøringer. Skifte eller overhaling av varmeren kan også være nødvendig.

bildoktor

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil