Datadoktoren svarer

Mer enn ett antivirus?

Publisert: Søndag 16. mars 2008 kl 00:30


Hei datadoktoren!

Nå er det påskeferie, men alt er ikke som det skal være. Dataen min har fått virus og Norton Internet Security klarer bare å fjerne noen virus.

Er det lurt av meg å prøve og installere et annet antivirusprogram? Kan jeg installere et program, mens Norton ikke kjører på min maskin, eller må jeg avinstallere Norton?

Takk og ha en riktig god påske!
Hilsen en dataamatør

Datadoktoren svarer

Heisann,

Ja, i grunn er det ikke noe i veien for å kjøre flere antivirusprogrammer det, men merk at ofte vil de mer komplekse programmene (som NIS) ofte overvåke systemet konstant. Flere slike går gjerne dårlig sammen, og derfor kan det være lurt å i det minste midlertidig slå av Norton mens du installerer og skanner med andre programmer.

En liste over noen gratis alternativer har du her. Jeg vil også anbefale deg å prøve noen av programmene vi har nevnt mot slutten av denne artikkelen, ettersom såkalt spyware ofte går under radaren til flere antivirusprogrammer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

programvare annet datadoktor tips og råd

DEL

Nye tester på Dinside

TEST: Sennheiser Urbanite XL Wireless

Noen hodetelefoner er morsommere enn andre!

Test av de nye frossenpizzaene

Vi har testet høstens nye frossenpizzaer.

Testet: Subaru Levorg

Subarus nye mellomklasse-bil treffer godt med det du vil ha.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil