Datadoktoren svarer

Mer enn ett antivirus?

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

Hei datadoktoren!

Nå er det påskeferie, men alt er ikke som det skal være. Dataen min har fått virus og Norton Internet Security klarer bare å fjerne noen virus.

Er det lurt av meg å prøve og installere et annet antivirusprogram? Kan jeg installere et program, mens Norton ikke kjører på min maskin, eller må jeg avinstallere Norton?

Takk og ha en riktig god påske!
Hilsen en dataamatør

Datadoktoren svarer

Heisann,

Ja, i grunn er det ikke noe i veien for å kjøre flere antivirusprogrammer det, men merk at ofte vil de mer komplekse programmene (som NIS) ofte overvåke systemet konstant. Flere slike går gjerne dårlig sammen, og derfor kan det være lurt å i det minste midlertidig slå av Norton mens du installerer og skanner med andre programmer.

En liste over noen gratis alternativer har du her. Jeg vil også anbefale deg å prøve noen av programmene vi har nevnt mot slutten av denne artikkelen, ettersom såkalt spyware ofte går under radaren til flere antivirusprogrammer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-