Datadoktoren svarer

Mer enn ett antivirus?

Publisert: Søndag 16. mars 2008 kl 00:30


Hei datadoktoren!

Nå er det påskeferie, men alt er ikke som det skal være. Dataen min har fått virus og Norton Internet Security klarer bare å fjerne noen virus.

Er det lurt av meg å prøve og installere et annet antivirusprogram? Kan jeg installere et program, mens Norton ikke kjører på min maskin, eller må jeg avinstallere Norton?

Takk og ha en riktig god påske!
Hilsen en dataamatør

Datadoktoren svarer

Heisann,

Ja, i grunn er det ikke noe i veien for å kjøre flere antivirusprogrammer det, men merk at ofte vil de mer komplekse programmene (som NIS) ofte overvåke systemet konstant. Flere slike går gjerne dårlig sammen, og derfor kan det være lurt å i det minste midlertidig slå av Norton mens du installerer og skanner med andre programmer.

En liste over noen gratis alternativer har du her. Jeg vil også anbefale deg å prøve noen av programmene vi har nevnt mot slutten av denne artikkelen, ettersom såkalt spyware ofte går under radaren til flere antivirusprogrammer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar


programvare annet datadoktor tips og råd

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil