Her er den syltynne Mac'en

Publisert: Fredag 18. januar 2008 kl 12:28

Apple har sendt noen Macbook Air på rundtur i Europa, vi har fått tak i den...


Dinside Debatten om MacBook Air virkelig er verdens tynneste skal vi ikke gå inn i, men det er i hvert fall den tynneste Mac'en og vi har aldri tidligere sett noen tynnere PC uten kompromisser på funksjonalitet. Og vi har sett en del gjennom årene.

Da vi så den ligge sammenslått på bordet så den ut som en MacBook Pro som hadde punktert. Den har en svak putefasong og ser nesten latterlig tynn ut ved siden av MacBook Pro'ene som sto ved siden av.

Vi vil tro at det er vanskelig å lage en tynnere bærbar, og lurer på om det i det hele tatt er noen vits i. Skjermen er ca 4 mm tykk, og den delen som ligger på bordet må jo være litt tyngre slik at den ikke vipper...Den er i hvert fall uproblematisk å få med seg i veska og virker samtidig solid og fast i fisken. Aller helst ville vi hatt den enda lettere, en halv kilo hadde vært passe (den veier 1,36 kg), men noe må jo også Apple jobbe videre med.

Maskinen er lagt opp til å brukes trådløst og frittstående. De eneste tilkoblingene er for hodetelefoner (det er ikke innebygde stereo høyttalere, bare en ørliten mono-sak), USB og skjermutgang med støtte for DVI, VGA og video via forskjellige adapterkabler. Skulle du ha behov for tilkobling til kablet nettverk finnes det en USB-adapter for dette, som støtter opptil 100 Mbit.For hvem?

MacBook Air er i høyeste grad et fullspekket livsstil-produkt. Det er den perfekte café-maskin, som både er et optimalt praktisk og nyttig produkt med meningsfylte funksjoner, og dessuten viser hvor trendy du er.

Her kan du lese mer om MacBook Air fra lanseringen på MacWorld.

Vi tok litt opp video av maskinen for å vise den fra forskjellige vinkler:

Dersom ikke filmen vises, kan den lastes ned her.


Prisen er 14 290 kroner for 1,6 GHz utgaven med 80 GB disk, mens 1,8 GHz utgaven med SSD koster friske 24 040 kroner. Levering skjer i februar en gang.

apple datautstyr

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil