Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?

Vi bygger Norges billigste PC

PROSJEKT: Hvor billig går det egentlig an å lage en PC - bestående av nye, kurante deler? Og vil PCen kunne kjøre Windows Vista uten å mukke? Dette ville vi finne ut av.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide For ikke lenge siden skrev vi om en bærbar PC til 1.200 kroner. Den blir neppe tilgjengelig for det norske markedet. Det blir derimot VIA Nanobook UMD, med en prislapp på rundt 3.000 kroner. Bruksområdene for denne typen maskin er imidlertid meget begrenset.

Hvis du derimot velger en stasjonær PC, får du fortsatt mer for pengene. Spesielt dersom du er i stand til å sette sammen PCen selv, får du virkelig mye for pengene for tiden. Men hvor billig går det egentlig an å bygge, dersom man tar utgangspunkt i deler som både er kurante og tilgjengelige i nettbutikkenene nå?

Kurant PC for 2.000 kroner?

Vi bestemte oss for å sjekke, og fikk oss noen reale overraskelser. Vi har nettopp bestilt delene fra "vinneren" som totalt kostet oss så lite 2.022 kroner, og når disse ankommer skal vi sette sammen PCen og fortelle deg om opplevelsene våre underveis. Vil PCen være brukbar, eller har vi kjøpt katta i sekken?

Se hva du får for 2.000 - 2.300 kroner

Vår påstand er at denne PCen er akkurat hva svært mange brukere trenger. Så får tiden vise om vi tar feil.

Litt vårt prosjekt, og litt ditt...

Vi ønsker at du skal hjelpe oss med å finne et navn på PCen, og komme med forslag til hvilke programmer vi bør fylle den med. Vi skal dessuten kjøre ytelsestester og sammenligne mot langt dyrere PCer, både stasjonære og bærbare. Til slutt kan PCen bli din. Mer om dette senere!

Seks deler = full PC

Et byggesett behøver ikke å bestå av mer enn seks deler + kabler, og eventuelt tastatur, mus og skjerm dersom du ikke har dette fra før. Med dette som utgangspunkt trålte vi de største nettbutikkene på jakt etter gode tilbud på følgende deler:

Kabinett
Hovedkort med integrert grafikk
Prosessor
1 GB minne
Harddisk
DVD-brenner

På de neste sidene presenterer vi handlevognen fra de fem butikkene, krydret med våre kommentarer. Den dyreste først, og den billigste (vår pakke) til slutt.

Se alle de billigste pakkeneDiskutér med andre lesere

Har DinSide-redaksjonen fått solstikk, eller kan en PC til 2.000 kroner brukes til noe som helst? Kanskje du har sett enda bedre tilbud? Hvilke problemer/utfordringer tror du at vi kommer til å støte på?

I tillegg må PCen ha operativsystemet og programmer. Skal vi betale 750-1.000 kroner ekstra for Windows Vista, eller skal vi satse på Linux? Og hvilke gode gratisprogrammer skal vi installere? Dette må du hjelpe oss med!

Bruk debatten og diskutér med oss og andre lesere!

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-