Vi bygger Norges billigste PC

Publisert: Onsdag 13. juni 2007 kl 11:30

PROSJEKT: Hvor billig går det egentlig an å lage en PC - bestående av nye, kurante deler? Og vil PCen kunne kjøre Windows Vista uten å mukke? Dette ville vi finne ut av.


Dinside For ikke lenge siden skrev vi om en bærbar PC til 1.200 kroner. Den blir neppe tilgjengelig for det norske markedet. Det blir derimot VIA Nanobook UMD, med en prislapp på rundt 3.000 kroner. Bruksområdene for denne typen maskin er imidlertid meget begrenset.

Hvis du derimot velger en stasjonær PC, får du fortsatt mer for pengene. Spesielt dersom du er i stand til å sette sammen PCen selv, får du virkelig mye for pengene for tiden. Men hvor billig går det egentlig an å bygge, dersom man tar utgangspunkt i deler som både er kurante og tilgjengelige i nettbutikkenene nå?

Kurant PC for 2.000 kroner?

Vi bestemte oss for å sjekke, og fikk oss noen reale overraskelser. Vi har nettopp bestilt delene fra "vinneren" som totalt kostet oss så lite 2.022 kroner, og når disse ankommer skal vi sette sammen PCen og fortelle deg om opplevelsene våre underveis. Vil PCen være brukbar, eller har vi kjøpt katta i sekken?

Se hva du får for 2.000 - 2.300 kroner

Vår påstand er at denne PCen er akkurat hva svært mange brukere trenger. Så får tiden vise om vi tar feil.

Litt vårt prosjekt, og litt ditt...

Vi ønsker at du skal hjelpe oss med å finne et navn på PCen, og komme med forslag til hvilke programmer vi bør fylle den med. Vi skal dessuten kjøre ytelsestester og sammenligne mot langt dyrere PCer, både stasjonære og bærbare. Til slutt kan PCen bli din. Mer om dette senere!

Seks deler = full PC

Et byggesett behøver ikke å bestå av mer enn seks deler + kabler, og eventuelt tastatur, mus og skjerm dersom du ikke har dette fra før. Med dette som utgangspunkt trålte vi de største nettbutikkene på jakt etter gode tilbud på følgende deler:

Kabinett
Hovedkort med integrert grafikk
Prosessor
1 GB minne
Harddisk
DVD-brenner

På de neste sidene presenterer vi handlevognen fra de fem butikkene, krydret med våre kommentarer. Den dyreste først, og den billigste (vår pakke) til slutt.

Se alle de billigste pakkeneDiskutér med andre lesere

Har DinSide-redaksjonen fått solstikk, eller kan en PC til 2.000 kroner brukes til noe som helst? Kanskje du har sett enda bedre tilbud? Hvilke problemer/utfordringer tror du at vi kommer til å støte på?

I tillegg må PCen ha operativsystemet og programmer. Skal vi betale 750-1.000 kroner ekstra for Windows Vista, eller skal vi satse på Linux? Og hvilke gode gratisprogrammer skal vi installere? Dette må du hjelpe oss med!

Bruk debatten og diskutér med oss og andre lesere!


stasjonær pc datautstyr

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil