Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?

Recuva - gjenopprett slettede filer

Dette programmet kan være redningen når du har gjort en tabbe og slettet noe du ikke skulle ha slettet. Gratis er det også!

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide "Oi.", sa jeg. Jeg var 12 år og hadde nettopp skrevet "dir a:" etterfulgt av "del *.*". I neste øyeblikk skrek Andreas: "Mammaaaaaa! Pål har slettet harddisken!"

Et par hundre Word Perfect-dokumenter var borte (faren hans var psykolog, men får jaggu ta litt av skylda for å ha alle dokumentene i rotkatalogen!), og jeg strigråt.

Heldigvis klarte vi å redde det meste - av naboen fikk vi låne en diskett med Nortons undelete-programvare, og klarte vi å gjette første bokstav i filnavnet, var fila tilbake.

I dag blir slettede filer som regel liggende i papirkurven på skrivebordet, og den kan du inspisere for å hente ut eventuelt slettede filer. Men har du allerede tømt den, slettet filer direkte med shift-delete eller slettet noen veldig store filer, er de i utgangspunktet borte. Hvis ikke du har et program som Recuva, da.I all sin enkelhet er dette programmet alt du trenger for å få tilbake filer du trodde var borte, noe vi vil tro de fleste har hatt behov for en eller annen gang. Du installerer programmet, kjører det og velger hvilken disk som skal sjekkes for slettede filer. Et lite halvminutt senere har programmet funnet massevis av filer som det muligens kan fikse.

For - ikke alle filer kan hentes frem igjen. Dersom det er skrevet på disken i etterkant, og de nyskrevne data overskriver de gamle, får du ikke hentet dem opp igjen. Heldigvis kategoriserer Recuva filene - "excellent" betyr at det ikke er noe problem å hente dem opp, "poor" betyr at deler av fila er overskrevet og at du ikke kan regne med å få tilbake all tapt data og "unrecoverable" betyr at fila er tapt.

Lista med filer kan sorteres ved å klikke på kolonneoverskriftene, og du kan også velge "tree view", som gir deg oversikten sortert i katalogstruktur slik de lå på harddisken før de ble slettet.

Recuva er gratis og lastes ned fra de offisielle hjemmesidene. Det er for øvrig laget av de samme som har laget det populære programmet CCleaner.

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-