(Foto: Propeller Island City Lodge © Lars Stroschen)

(Foto: Propeller Island City Lodge © Lars Stroschen)

Flygende seng eller sove i likkiste?

Publisert: Onsdag 20. desember 2006 kl 06:00

Hotellet Propeller Island i Berlin, er nesten så langt fra hoteller flest som det er mulig å komme, dessuten er det BILLIG!


Dinside
Sove i en kiste? De småmorbide av oss er ikke i flertall. Rommet skaffer hotellet mye oppmerksomhet, men er ikke gjestenes førstevalg. (Foto: Propeller Island City Lodge © Lars Stroschen)
Flygende seng eller sove i likkiste?
Se bildene: Hva er ditt favorittrom?
- Gjestene våre bruker gjerne lang tid i forveien før de bestemmer seg, og når de bestiller setter de opp en prioritert ønskeliste for hvilke rom de vil bo på. Det forteller vår hjelpekvinne på telefonen fra hotell Propeller Island i Berlin, hotellet som anbefaler de besøkende å gjøre grundig forarbeide før bestilling.

- Rommet der du kan sove i en likkiste, er av de minst populære, selv om det også finnes en vanlig seng her, forteller hun.

>> Snurrende senger, stålbur og rå nakenbilder? Se bildene, og velg ditt favorittrom.


Mangfoldig

Den tyske hovedstaden er kjent for til dels spreke uttrykk i både kunst- og kulturliv, og det gjenspeiler seg også i flere hoteller her. Et av de aller villeste er Propeller Island, der de 31,5 rommene alle er forskjellige og originale. 31,5 rom, ja dette er ikke en trykkfeil.

- Mellom Castle og Clouds (to av rommene, red.anm.) ligger dvergerommet. Det ligger gjemt over badet, og er svært populært blant barn, forteller hotellets talskvinne til DinSide. Dessverre finnes det ikke bilder av akkurat dette rommet.

Hotellrommene er vel så langt du kan komme fra hva vi er vant til å se av "design"-hoteller. Her er det ingenting forfinet, bare råhet, grovhet og galskap. Er du usikker på din egen mentale stabillitet, og har lett for å få mareritt? Da er vårt tips at du velger rom med omhu. Stålbur, katakombelignende korridorrom og kistesenger fremmer neppe den mentale balansen. Trenger du å kalle på roen, kan du heller satse på fargeterapi, diamantlignende speileffekter eller beroligende blått.

Hotellet

Lars Stroschen er kunstneren bak hotellet og dets rom.
Lars Stroschen er kunstneren bak hotellet og dets rom. (Foto: Propeller Island City Lodge © Lars Stroschen)
Rommene er alle utformet av den tyske kunstneren Lars Strochen, og Propeller Island kaller seg like gjerne et levende kunstverk som et hotell og sier at å bo her er som å bo i en skulptur. Alt du finner på rommene er spesiallaget eller spesialtilpasset, og det kan være så komplisert å forholde seg til enkelte av rommene, at gjestene får bruksanvisning ved innsjekking. Ikke alle rommene har eget bad, men da ligger det vanlige bad like ved rommet, og du blir utstyrt med badekåpe for å være kledt for "turen". Hotellet har ikke ordinær resepsjon, men et kontor som holder åpent fra 08 til 12 hver dag. Du må derfor si fra om nøyaktig ankomst, slik at du er sikker på å slippe inn.

>> Snurrende senger, stålbur og rå nakenbilder? Se bildene, og velg ditt favorittrom.


Propeller Island City Lodge
Adresse: Albrecht Achilles Str. 58, 10709 Berlin
Telefon: +49 (0)30 891 90 16 fra 08 til 12.
Nettside: Propeller Island på nett
Priser: Fra 69 euro (575 kroner) per person per natt, 15 euro (125 kroner) per person i tillegg i rommet. Syv euro (58 kroner) for frokost. Høysesong er vinteren, lavsesong er juli og august.

Flere spennende hoteller


berlin interiør og design europa hotell storby tyskland

Nye tester på Dinside

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Spar stort på butikkenes egne merkevarer

Så mye billigere er det å kjøpe butikkenes egne merkevarer.

Ikke velg den dyreste pakken

Mat på tube og ferdig skivet kan være enklere - men det er som oftest mye dyrere enn å kjøpe på boks eller i større pakker. Se prisforskjellene!

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil