DinSide prøvekjører Seat Toledo TDi

TEST: Seat Toledo TDi: Sparebøsse i sedanform

Publisert: Mandag 10. mai 1999 kl 06:57

Seat skal være Volkswagens spydspiss hva design angår, og Toledo er en liten perle. Hadde denne bilen hett Volkswagen hadde den vært en garantert bestselger!


Dinside
Men den heter altså Seat, og da heves et par øyebryn mens du kanskje tenker tilbake på fordums sydenferier der du kanskje leide en "beach-buggy" av middelmådig kvalitet fra samme produsent.

Men ingen grunn til frykt, Seat er VW tvers igjennom selv om den har fått sin egen personlighet hos den spanske bilprodusenten. Og vikitgst av alt -- den har fått et utseende som på ingen måte minner om kjedeligpraktiske folkevogner fra Tyskland.

Design fremfor alt


Delvis på godt og vondt, viser det seg i vår test. For Seaten har en viss mangel på praktiske løsninger som følge av mindre heldige grep fra designavdelingen. Hva det består i, kan du lese mer om under lenken "Plass og komfort" i navigasjonboksen under bildet i denne artikkelen.

Siden bunnplaten og motorene er hentet mer eller mindre direkte fra Audi A3/Golf-plattformen, er det begrenset hvor mye spanjolene har kunnet endre på bilens kjøreegenskaper, og motoren er nøyaktig den samme TDi'en som finnes i nevnte biler. Men du store tid for en motor -- selv om den har glødetråd og illeluktende brennstoff, oppfører bilen seg nesten som en GTi på veien -- men til en brøkdel av prisen. Dette kan du lese mer om under lenken "Motor og Kjøreegnskaper".

Kannibalisme?

Vil du vite mer om hva slags utstyr bilen leveres med, hva den koster og hvor mye drivstoff den bruker, klikker du på lenken "Pris, utstyr og ytelser". Men hvilke biler konkurrerer Seat'en med? Er det i første rekke intern konkurranse i Volkswagen-konsernet, eller finnes det andre alternativer? Og er den noe rimeligere enn for eksempel en Bora?

En oppsummering finner du under lenken "Konklusjon og konkurrenter" - vi ønsker deg en riktig god prøvetur i Seat Toledo -- dieselbrenner i flamencohumør...

seat toledo toledo seat test

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil