Med store flasker i bagasjen

Fører de nye håndbagasjereglene til at du må kutte ut suvenirhandling av deilige utenlandske delikatesser fra reisen?

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

Slik pakker du smått og lovlig
Med store flasker i bagasjen
Vin, whisky, olivenolje, balsamico, marmelade, parfyme, kremer ... Lokale spesialiteter og godsaker vi gjerne tar med oss hjem fra funnsteder underveis. Blir det slutt på dette med de nye håndbagasjereglene? For å pakke slikt i kofferten er vel ikke bare greit?

Du har faktisk ansvar om noe går i stykker og lekker ut og slik ødelegger andres bagasje, så her gjelder det å forberede seg.

 1. Velg hard koffert. Å sende knuselige saker i myke bager og tøykofferter kan du bare glemme.

 2. Velg uknuselig emballasje der det er mulig. Det vil si plast (knuselig, men ikke i samme grad som glass), metall (olivenolje kan du for eksempel ofte få i metallbeholdere, hermetiske spesialiteter er likeledes pakket i metallboks).

 3. Pakk knuselige saker mest mulig beskyttet. Dekk til med flere lag plast, for eksempel poser, og emballer det ved å rulle det inn i myk beskyttelse som klær og håndklær. Dessuten finnes spesialprodukter for beskyttelse av vin og lignende. Spør der du kjøper flaskene, evt. se lenken nedenfor for mulig bestilling og produkttips.

 4. Send hjem i pakke om ikke annet er mulig, spør for eksempel der du kjøper vin.


For beskyttelse av flasker

(Foto: Winestuff)
(Foto: ULINE)
Det finnes emballasje som er egnet for sikrere frakt av vinflasker og andre glassflasker i bagasjen, men det kan fort bli dyrt. Forhør deg der du handler varene - med de nye reglene for flyreiser på plass, vil de fleste større forhandlere av vin og andre kostbare varer sørge for beholdninger av pakninger som sikrer varene selv i innsjekket bagasje.

Her finner du noen aktuelle produkttyper:
 • Uline Shipping Supply Specialists enkeltpakker.
 • Wine Enthusiasts spesialkoffert.
 • Wine Stuff boks med plass til seks flasker.

 • >> Les også stuernes heteste pakketips her.

  Les mer om:

  Diskutér dette temaet

  Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

  Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

  Mer om vilkårene her

  Mest populære nå:

  Se alle bilder

  Kjell Nupen

  Sentimental reise
  Sentimental reise
  • Galleripris:
   9 000,-

  Damien Hirst

  For the Love of God
  For the Love of God
  • Galleripris:
   45 000,-