Lag en deilig fiskemiddag!

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Lag en deilig fiskemiddag!

Fet fisk er noe av det sunneste du kan spise. Planlegger du å lage en fiskemiddag i helgen kan vi anbefale disse fiskerettene.

Av ernæringsfysiolog Hanna Hånes

Fisk i panne med tomat

Til fire personer kjøper du inn fire torskeskiver eller tilsvarende.
Nødvendige grønnsaker: tre løk, en boks hermetiske tomater. Tilleggsgrønnsaker
som høyner smaken: En gulrot og en paprika.

Slik gjør du: Bruk en stekepanne med høy kant eller en wok-panne. Skjær løken
og de andre grønnsakene i skiver. Surr løken i oliven- eller rapsolje til den
blir gyllen, den må ikke bli brun eller brent. Hell på tomatboksen og eventuelt litt
ekstra vann. Salt og pepper. Legg fiskestykkene på toppen. Legg over lokk og la
det hele syde forsiktig til fisken løsner fra beinet. Server poteter eller ris
til.

Fisk i ovn på enkleste måte

Til fire personer kjøper du fire biter torskefilet med skinn. Du legger
fiskestykkene i ei ildfast form som er smurt med litt flytende margarin eller
olje. Strø salt på skinnet og bak i ovn ved 175 grader. Det tar cirka 20-30
minutter, avhengig av tykkelsen. Poteter eller ris koker imens.

Server en salat ved siden av og/eller legg løkbåter og paprikabåter ved siden
av fisken i oven.

Fisk i ovn med pesto

Du kjøper inn fire fiskestykker uten skinn, og legger dem i ildfast form. I denne oppskriften må du smøre på et skinn som hindrer at fisken tørker ut. Du kan for eksempel bruke pesto fra gårsdagens pastamiddag. Pesto og fisk smaker herlig sammen! Bland i brødrasp og smør et godt lag over fisken. Du kan bruke pesto med persille, med ingefær eller tomat. Alt gir nydelig smak til fisken. Du kan bruke pesto fra glass/boks, men aller best er den du lager selv. Når du blander i brødrasp, vil pestoen bli liggene over fisken i stedet for å smelte bort.

Slik kan du lage pesto: 1 dl olivenolje, en hakket bit ingefær, en ss pinjekjerner eller valnøtter hakket, en halv hvitløkbåt hakket, en kvart løk hakket. Alt
kjøres i hurtigmikser, saltes og pepres. I stedet for ingefær kan du bruke rikelig med persille, frisk basilikum eller soltørket hakket tomat. Det er også godt med en ss revet parmesanost i, men det er ikke nødvendig til fiskerettene. Bland så i brødrasp for passende konsistens til fiskeretten.

Redigert av Silje Stavik 06.04.02

"" />
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Runi Langum

Lilje
Lilje
  • Galleripris:
    3 600,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
  • Galleripris:
    45 000,-