Jenters kjønnsorgan er også forskjellige

Publisert: Mandag 29. oktober 2001 kl 00:00

Faktisk er det nok slik at kvinnelige kjønnsorgan blir så forskjellige og så personlige både i form, størrelse og faktisk også farge, at det for det kjærlige øye skulle være mulig å skille et kjent skritt fra et ukjent, uten å se resten av kroppen.


Dinside Jenters kjønnsorgan er også forskjellige

Faktisk er det nok slik at kvinnelige kjønnsorgan blir så forskjellige og så personlige både i form, størrelse og faktisk også farge, at det for det kjærlige øye skulle være mulig å skille et kjent skritt fra et ukjent, uten å se resten av kroppen.

Av Esben E.P. Benestad

Vi mennesker er så like at vi på langt hold kan gjenkjenne hverandre som mennesker. Det er både bra og nyttig. Samtidig er det slik at alle mennesker er forskjellige. Det gjør det mulig å gjenkjenne de vi kjenner, de vi er
glad i og for den sakens skyld også de vi helst vil unngå å treffe.
Ulikhetene går fra å nevne noe på detaljer som neser, overarmer, hårfester, bryster, rumper, lår og kjønnsorganer.

Med hensyn på det siste har mye vært spurt og mye svart når det gjelder penis form og størrelse. Langt mindre er beskrevet om kvinners kjønnsorganer. Rett nok har vi uttrykk som bollemus og flaggermus , men hva betyr nå egentlig det, og hvordan er det egentlig med klitoris? Er den lik fra kvinne til kvinne?
Nei, det er den ikke. Klitoris kan variere betydelig i størrelse, uten at den derfor er unormal på noen måte. Den kan være stor som en bitteliten penis (1-2 cm) når den står, og den kan være liten som en ert.

Klitoris kan være helt dekket av forhud, og den kan ligge nesten blottet. Den kan være avlang og bred. Den varierer i det hele tatt like mye som for eksempel peniser gjøre det, selv om målestokken er en annen. I tillegg kan altså de store kjønnsleppene være tykke, kraftige eller mer tynne og avflatet. De så kjønnsleppene kan hos noen være beskjedne og nesten gjemme seg mellom de store, mens hos andre henger de fritt og flagrende.

Faktisk er det nok slik at kvinnelige kjønnsorgan blir så forskjellige og så personlige både i form, størrelse og faktisk også farge, at det for det kjærlige øye skulle være mulig å skille et kjent skritt fra et ukjent, uten å se resten av kroppen. La imidlertid dette siste stå som en målestokk, ikke som en konkret oppfordring.
Når det gjelder virkelig å kjenne hverandre igjen, er det klart mest hensiktsmessig å se hverandre i øynene!


sex og samliv Jobb og helse

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil