De hotteste utepeisene

Publisert: Søndag 25. juni 2006 kl 03:30

Kaldt på uteplassen? Gjør den hot, da.


Dinside
De hotteste utepeisene
Se de hotte utepeisene her

Gjør sommeren lang

Glad i sommer og sol - særdeles hvis den varer lenge? Dessverre er den skandinaviske sommeren nok alt for kort i de flestes øyne - og da er det jo ikke annet å gjøre enn å forlenge den selv?

Selv om noen kanskje mener at det er som å fyre for fuglene, er det ikke til å komme utenom at utepeisene varmer godt når man prøver å forlenge de hyggelige sommerkveldene.

SJEKK DE DEILIGE UTEPEISENE HER

Billig eller dyr?

Prisene på utepeisene varierer mye - fra rundt 1.500 kroner for de billigste, til 13.000 kroner for de dyreste. Så klart vil kvaliteten og størrelsen avhenge av prisen, og det vil derfor være opp til egne krav og forventninger hvor mye man skal bruke på varmekilden.

- Når det gjelder utepeiser og griller er det viktig å skille mellom de grillene du til en viss grad kan bruke som peis, og de du kan bruke til intensiv fyring, forklarer markedssjef i RKC, Tore Alexander Bøe, og legger til:

- Jeg pleier - med et glimt i øyet - å si at de eksklusive utepeisene kan forlenge sommeren med to måneder.

Men da er vel også prisforskjellen mellom de to typene betydelig?

- Ja, det er en klar oppdeling i disse to segmentene, som selvsagt også avspeiler seg i prisen. De billigere typene vil sprekke hvis du fyrer mye i dem, avslutter han.

I bildespesialen har vi valgt utelukkende å vise utepeiser som - ifølge leverandørene - er beregnet på intensiv fyring.

Scroll ned

Ferdigpeis eller bygg-selv?

Er du handy-Henrik eller liker du bedre de nøkkelferdige løsningene? I bildespesialen viser vi både bilder av helt ferdige utepeiser, og utepeiser du selv må bygge, eksempelvis i Leca-blokker, helt fra bunnen av.

Bildespesialen inneholder også bilder av billigere, og flyttbare utepeiser. Det sier seg selv at disse mindre flyttbare modellene ikke kan gi samme varmeeffekt som de dyrere typene. Men valget er så klart bare ditt...

Eksterne lenker:
Under hvert bilde forteller vi hva produsenten/produktet heter, og hva det koster. Under finner du kontaktinformasjon til en rekke produsenter og leverandører av ulike utepeiser:

www.dagsmarked.no
www.futur.no (Gamle Primus)
www.rkc.no (Leverer bla. til Maxbo og Monter)
www.nexopejse.dk (Den danske leverandøren til RKC)
www.maxit.no (Bygget av Leca-blokker, leverer bla. til Maxbo, Byggern og Byggmakker)
www.leca.no
www.stein-hage.no
Ekron (tidligere Krontech)
www.olenbetong.no
www.euklides.no

Vet du om utepeiser fra andre leverandører eller produsenter? Legg gjerne inn tips i diskusjonsgruppen nedenfor.

SE DE DEILIGE UTEPEISENE

interiør og design

Nye tester på Dinside

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Spar stort på butikkenes egne merkevarer

Så mye billigere er det å kjøpe butikkenes egne merkevarer.

Ikke velg den dyreste pakken

Mat på tube og ferdig skivet kan være enklere - men det er som oftest mye dyrere enn å kjøpe på boks eller i større pakker. Se prisforskjellene!

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil