Fugleinfluensa i tyrkisk ferieparadis

Flere hundre fugler er funnet døde ved feriestedet Kusadasi i Tyrkia. Hele området er i karantene, og turistene avbestiller sommerens ferier.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide
Turistene rømmer ferieparadiset Kusadasi. Foto: Go Kusadasi
Turistene rømmer ferieparadiset Kusadasi. Foto: Go Kusadasi (Foto: Go Kusadasi)
Det er ferieparadiset Kusadasi, "fugleøya", som er blitt rammet av fulgeinfluensaen. Foreløpig er tre mennesker fra området lagt inn på sykehus, men det er ikke bekreftet om disse er smittet av det fryktede fugleinfluensaviruset. Både Kusadasi og området rundt er satt i karantene og alle fjørfe blir slaktet.

Kusadasi ligger like sør for Izmir, og er et populært feriemål for særlig briter, irer og tyskere. De avbestiller nå feriene hit på grunn av frykt for fugleinfluensaen.

Ingen norske reiseselskap arrangerer turer hit, men rett utenfor Kusadasi ligger den greske øya Samos, som er en populær ferieøy blant nordmenn.

Saga Solreiser og Ving har begge turer til Samos. Til sammen sender de 2.500 nordmenn til øya i løpet av sommeren. Foreløpig har ikke noen av selskapene mottatt noen avbestillinger.

- Det har vært litt rolig på Tyrkia-salget en ukes tid, men de siste par dagene har det tatt seg opp igjen. Så det virker som om folk tar dette med ro, sier Christian Grønli, direktør i My Travel (Saga Solreiser og Ving Reiser, red. anm.).

Ingen fare for ferierende

Men burde vi egentlig det? DinSide kontaktet Folkehelseinstituttet (FHI) for å høre.

- Folkehelseinstituttet fraråder ikke reiser til områder med fugleinfluensa. Så langt er det ingen turister som er blitt smittet med fugleinfluensa i løpet av utbruddet som har pågått siden 2003 i Sørøst- Asia. Alle de lokale som er blitt smittet har hatt tett kontakt med syke eller døde fugler, sier Bjørn G. Iversen ved FHI.

Han henviser til instituttets nettside der det står: "Folkehelseinstituttet vurderer risikoen for reisende til områder med H5N1-fugleinfluensa som liten og anbefaler i dag ingen restriksjoner på slike reiser. Reisende trenger heller ingen vaksine. Men unngå kontakt med fjørfe."

Mer info om fugleinfluensaen:
Folkehelseinstituttet
Veterinærinstituttet
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-