Plass og komfort

Publisert: Fredag 24. august 2001 kl 14:02

God plass i første seterad, grei i andre og klassens største bagasjerom – en stor bil i kompaktklassen. Hadde det ikke vært for harde seter ville Peugeot 307 matchet både ett og to hakk større biler i totalkomfort.


Praktisk talt ingen vindsus eller dekkstøy og lite motorlyd når ørene til de som oppholder seg i kupèen. Høy kvalitetsfølelse og bra nivå på komfortdetaljene gjør det enda mer naturlig å sammenligne med større biler.

Voksent bagasjerom


Nesten 100 liter større en i Volkswagen Golf er bagasjerommet i 307. Hvis man legger ned setene øker kapasiteten fra 420 til 1.470 liter. Det er i tillegg lett å bruke med innvendige håndtak i bakluken og praktiske rom til småting man ofte har bak i bilen. Lastenett i bagasjerommet er standard i alle modeller.

Harde seter


Litt uvanelig kanskje, men setene i denne franske kompaktbilen er harde – det eneste som er mykt er sidestøtten. Setene justeres enkelt til riktig sittestilling og rattet er justerbart både i lengden og høyden.

Baksetene har tre trepunktsseler, og det er tre hodestøtter. Hodestøttene er av typen som ikke stikker over bakseteryggen i nedre stilling, hvilket er med på å bedre sikten bakover. Også i baksetet merker man at taket i 307 er lengre fra bakken enn andre biler i klassen.

Betjeningsvennlighet

Det var ikke lett å bli venner med blinklyshendelen i 307. Vifant aldri helt ut av hvordan en kunne utføre en ”tre-blink” ved for eksempel filskifte på motorveien uten at hendelen gikk i hakk. Andre betjeningshendler fungerte godt, og fjernstyringen av radio/cd-anlegget var enkel å bruke.

Det automatiske klimaanlegget er enkelt å betjene, men på grunn av en programerings-bommert dimmes displayet så det er umulig å lese i dagslys. Ifølge importøren henger feilen sammen med at vi i Norge har automatisk tenning av kjørelys. Problemet vil bli etter hvert forsvinne fra nye biler, og biler som allerede er levert vil få rettet feilen.

Les Konklusjon og konkurrenter.

peugeot 307 307 peugeot test

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil