British Airways er fortsatt verdens fremste flyselskap.

British Airways er fortsatt verdens fremste flyselskap.

Verdens beste reisemål

Publisert: Fredag 27. april 2001 kl 05:00

Reisebransjen har feiret seg selv i Malaysia, og kåret årets beste på reisefronten.


Dinside
Verdens fremste strand i 2001 - Seven Mile Beach.
Verdens fremste strand i 2001 - Seven Mile Beach.
British Airways er fortsatt verdens fremste flyselskap.
British Airways er fortsatt verdens fremste flyselskap.
Det er ikke få som skal hedres når World Travel Awards (WTA) går av stabelen. Hele 164 forskjellige vinnere fikk heder og ære i år. Noen av dem for å være best i sin verdensdel, andre som best i hele verden. Her kåres alt fra temaparker og turoperatører til flyselskaper og bilutleiere.

Soljakt

For deg som jakter på sol og bad, er det kanskje mest interessant å vite hvor verdens beste strand ligger. I fjor var det Miamis South Beach som stakk av med seieren. I år må du legge ferden til Karibia: Seven Mile Beach på Grand Cayman får hederstittelen som verdens beste strand. Øya kan skilte med Karibias høyeste levestandard, og altså en strand i verdensklasse. Øya er knappe 36 kilometer lang og 11 kilometer bred. Og her finnes den berømte stranden (like lang som øya er bred), hvor mang en celebritet tilbringer vinteren. Leter du etter strender uten andre mennesker er imidlertid neppe dette ditt paradis – Caymanøyene mottar faktisk mer enn en million turister hvert år!

Du må også holde deg i Karibia dersom du vil besøke verdens ledende private øy (!), nemlig Jumby Bay, Antigua. Her ligger et eksklusivt feriested på knappe 1,2 mål øy dekket av tropiske vekster og omgitt av hvite strender. Deilig luksus – men det koster flesk! Regn med priser fra 6.000 kroner og opp for de enkleste rommene.

Verdens fremste feriested ligger imidlertid nærmere: Det heter Forte Village og ligger på den italienske øya Sardinia. Du finner det på øyas sørøstlige kyst, fire mil fra byen Cagliari, vakkert plassert mellom stranden og skogen. Her er det hoteller, bungalower, bassenger, restauranter, tennisbaner og helsesenter for områdets gjester.

Fly, reisemål og hoteller

Skinnegående luksushotell - The Blue Train i Sør-Afrika.
Herlige solferier er bare en liten del av kategoriene i WTA. Bransjen kårer også de beste flyselskapene og flyplassene, de fremste hotellene, og de ledende reisemålene i verden.Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil