TEST: Seat Toledo V5

Publisert: Torsdag 26. april 2001 kl 05:00

Seat Toledo V5 har noe så uvanlig som en femsylindret V-motor under panseret – og interiør fra Audi A3.


Dinside Volkswagen har lenge satset på plattformstrategier, noe som gir seg utslag i mange morsomme betraktninger. For eksempel er Seat Toledo bygget på samme plattform som Audi A3, Volkswagen Golf og Skoda Octavia.

I utgangspunktet en smart strategi, spesielt sett gjennom blårussens hornbriller. For å utvikle en plattform koster, og jo flere modeller som kan bruke samme plattform – jo billigere blir det å utvikle bilen.

V5-motor og 170 Hk


Plattform er en ting, men det stopper ikke der. Volkswagen-konsernet – som består av Volkswagen, Seat, Skoda og Audi - har nemlig skjønt at når man kan dele på plattformer, kan man også dele på andre deler. Derfor er V5-motoren i vår testbil identisk med V5-motoren i både Volkswagen Golf og Passat. Slagvolumet er de samme 2,3-literne, og motoren yter 170 hester enten det er Volkswagen eller Seat sitt merke som pryder plasten som dekker over motorens irrganger.

Interiør fra A3


Men det er ikke bare plattformer og motorer som kløktige økonomer har funnet ut av at kan deles. For et dashbord som fungerer bra i en bil kan vel fungere vel så bra i en annen bil også? Derfor vil førere av Audi A3 nikke gjenkjennende når førerdøren på Seat Toledo V5 åpnes. Dashbordet er nemlig det samme i begge bilene, den eneste forskjellen er grafikken på instrumentene.

Å skyte seg selv i foten

Man kan saktens spørre seg om Volkswagens strategi er en moderne måte å skyte seg selv i foten på. For enkelte av bilene i Volksvagen-gruppen er nå, teknisk sett, blitt nærmest identiske – det som skiller er design, merke i grillen, pris og ikke minst image.

Seats rolle er å spille på det faktum at merket opprinnelig var spansk. Seat skal være ungdommelig, fyrig og ikke minst gi kjøreglede. Det skal være gøy å krype inn bak rattet, vri om tenningsnøkkelen og legge ut på landeveien. Om det er det kan du lese mer om i kapittelet Motor og kjøreegenskaper.

seat toledo toledo seat test

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil