Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?

Norge: 60 supertips

Norge er ditt nærmeste ferieland, og vi har fått alle fylkene pluss Svalbard til å anbefale tre spennende og kanskje ikke så kjente opplevelser. Det blir tilsammen 60 knalltips. Hva med å dra på beversafari, besøke en bjørnepark, eller spise middag i en ubåt?

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Artikkelen ble første gang publisert 14. juli 2005. I denne versjonen er datoer oppdaterte.
Brevandring på Jostedalsbreen. Foto: Olden Aktiv
Brevandring på Jostedalsbreen.
Foto: Olden Aktiv
Kongekrabbesafari, brevandring eller latsabbens fjelltur opp Gaustatoppen. Det er noe av det du kan gjøre som turist i Norge. Vi har plukket frem 60 alternative opplevelser fra hele landet, slik at du ikke skal kjede deg på norgesferien i sommer.

Det hele begynte med at vi skulle finne de mest populære severdighetene i de forskjellige fylkene. Men det ville ikke blitt spesielt overraskende lesning. Nordkapp i Finnmark, Fløibanen i Hordaland og Holmenkollen i Oslo. Norge må da ha noe sprekere og mer uventet enn det å by oss?

Tips fra kjentfolk

Vi har utfordret de forskjellige fylkenes turistkontorer til å gi oss tre alternative opplevelser det er verdt å få med seg.

Kunne du tenke deg å bade i jettegrytene i Nissedal, ta et båtcruice på Svalbard eller se Djevelens tanngard i Troms? Eller frister det mer å dra til et kunstlaboratorium i Buskerud, eller kanskje se på mineraler og krystaller i Aust-Agder?

Hils på bamsefar i Vassfaret Bjørnepark. Foto: Vassfaret Bjørnepark
Hils på bamsefar i Vassfaret Bjørnepark. Foto: Vassfaret Bjørnepark
Det finnes utallige muligheter for spennende og morsomme opplevelser i vårt langstrakte land - uansett i hvilket fylke du reiser til.

Klapp elg i Bjørneparken

Caroline Lehmann i Vassfaret Bjørnepark i Hallingdal inviterer til nærkontakt med bjørn, rådyr og en "klappe-elg", elggryte og vassfarsodd med granskuddsirup og mjødurtsaft.

- Det får du ikke servert noe annet sted, sier Lehmann.

Vi spør om det er lov å kjøre bil etterpå, og det er det.

Se de 60 tipsene her:
Nordnorge og Svalbard
Midtnorge
Vestlandet
Sørlandet
Østlandet - rundt Oslofjorden
Østlandet - i innlandet


Gardmillom i Gudbrandsdalen

Marit Ekre og Øyvind Sjøgren Johansen fra Nordre Ekre gleder seg til å invitere folk til gards under arrangementet Gardmillom i slutten av juli. Da byr de på treretters middag og overnatting på den flotte gården fra 1500-tallet.

- På dagen har vi omvisning rundt på gården, forteller Sjøgren Johansen.

Se hvalrossen på båtcruise Svalbard. Foto: Svalbard Wildlife Service
Se hvalrossen på båtcruise Svalbard. Foto: Svalbard Wildlife Service

Arktisk båtcruice

På Svalbard forteller Constance Andersen fra Svalbard Wildlife Service hva vi kan vente oss hvis vi blir med på båtcruice inn Isfjorden og til Barentsburg.

- Du får sett ganske mye bare på en sånn dagstur, sier hun, og forteller at de har både nordmenn, skandinaver, briter, franskmenn, spanjoler, nederlendere - kort sagt alle nasjonaliteter - med på turene sine.

- Får vi se isbjørn på en sånn tur?

- Det er stor sannsynlighet for det i juni, for da ligger det mye is ved foten av breene, og der er selen. Dit kommer også isbjørnen, sier Andersen, og minner oss på å ta med varme klær.

- Ingenting er verre enn å stå og hutre på en båt, men vi serverer varm lunsj, forsikrer hun.

Her finner du de 60 anbefalte opplevelsene:
Nordnorge og Svalbard
Midtnorge
Vestlandet
Sørlandet
Østlandet - rundt Oslofjorden
Østlandet - i innlandet
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-