Norge: 60 supertips

Publisert: Lørdag 17. juni 2006 kl 03:30

Norge er ditt nærmeste ferieland, og vi har fått alle fylkene pluss Svalbard til å anbefale tre spennende og kanskje ikke så kjente opplevelser. Det blir tilsammen 60 knalltips. Hva med å dra på beversafari, besøke en bjørnepark, eller spise middag i en ubåt?


Dinside Artikkelen ble første gang publisert 14. juli 2005. I denne versjonen er datoer oppdaterte.
Brevandring på Jostedalsbreen.
Foto: Olden Aktiv
Kongekrabbesafari, brevandring eller latsabbens fjelltur opp Gaustatoppen. Det er noe av det du kan gjøre som turist i Norge. Vi har plukket frem 60 alternative opplevelser fra hele landet, slik at du ikke skal kjede deg på norgesferien i sommer.

Det hele begynte med at vi skulle finne de mest populære severdighetene i de forskjellige fylkene. Men det ville ikke blitt spesielt overraskende lesning. Nordkapp i Finnmark, Fløibanen i Hordaland og Holmenkollen i Oslo. Norge må da ha noe sprekere og mer uventet enn det å by oss?

Tips fra kjentfolk

Vi har utfordret de forskjellige fylkenes turistkontorer til å gi oss tre alternative opplevelser det er verdt å få med seg.

Kunne du tenke deg å bade i jettegrytene i Nissedal, ta et båtcruice på Svalbard eller se Djevelens tanngard i Troms? Eller frister det mer å dra til et kunstlaboratorium i Buskerud, eller kanskje se på mineraler og krystaller i Aust-Agder?

Hils på bamsefar i Vassfaret Bjørnepark. Foto: Vassfaret Bjørnepark
Det finnes utallige muligheter for spennende og morsomme opplevelser i vårt langstrakte land - uansett i hvilket fylke du reiser til.

Klapp elg i Bjørneparken

Caroline Lehmann i Vassfaret Bjørnepark i Hallingdal inviterer til nærkontakt med bjørn, rådyr og en "klappe-elg", elggryte og vassfarsodd med granskuddsirup og mjødurtsaft.

- Det får du ikke servert noe annet sted, sier Lehmann.

Vi spør om det er lov å kjøre bil etterpå, og det er det.

Se de 60 tipsene her:
Nordnorge og Svalbard
Midtnorge
Vestlandet
Sørlandet
Østlandet - rundt Oslofjorden
Østlandet - i innlandet


Gardmillom i Gudbrandsdalen

Marit Ekre og Øyvind Sjøgren Johansen fra Nordre Ekre gleder seg til å invitere folk til gards under arrangementet Gardmillom i slutten av juli. Da byr de på treretters middag og overnatting på den flotte gården fra 1500-tallet.

- På dagen har vi omvisning rundt på gården, forteller Sjøgren Johansen.

Se hvalrossen på båtcruise Svalbard. Foto: Svalbard Wildlife Service

Arktisk båtcruice

På Svalbard forteller Constance Andersen fra Svalbard Wildlife Service hva vi kan vente oss hvis vi blir med på båtcruice inn Isfjorden og til Barentsburg.

- Du får sett ganske mye bare på en sånn dagstur, sier hun, og forteller at de har både nordmenn, skandinaver, briter, franskmenn, spanjoler, nederlendere - kort sagt alle nasjonaliteter - med på turene sine.

- Får vi se isbjørn på en sånn tur?

- Det er stor sannsynlighet for det i juni, for da ligger det mye is ved foten av breene, og der er selen. Dit kommer også isbjørnen, sier Andersen, og minner oss på å ta med varme klær.

- Ingenting er verre enn å stå og hutre på en båt, men vi serverer varm lunsj, forsikrer hun.

Her finner du de 60 anbefalte opplevelsene:
Nordnorge og Svalbard
Midtnorge
Vestlandet
Sørlandet
Østlandet - rundt Oslofjorden
Østlandet - i innlandet

norge natur norden

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil