TEST: Mitsubishi Colt 1.3 Instyle

Publisert: Fredag 29. oktober 2004 kl 03:30

Colt har omtrent ikke eksistert i salgsstatistikkene de siste årene. Vi har heller ikke brukt mye tid på Colt. Nå er en ny modell på markedet med sterke motorer, gode løsninger innvendig og gode priser.


Dinside Colt er nok en svært etterlengtet modell hos Mitsubishi. De nåværende småbilene Space Star og gammel Colt har ikke bidratt med de helt store tallene for Mitsubishi.

Problem

Den nye Colten vil selge betydelig bedre enn den gamle, men konkurransen i denne klassen er enorm. Her befinner det seg allerde storselgere som Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Peugeot 206 og Hyundai Getz. Getz er solgt i over 1.000 eksemplarer og Yaris som selger best, er registrert i drøye 2.000 eksemplarer hittil i år. Honda Jazz er et eksempel på en suveren småbil som ikke har oppnådd de helt store salgstallene. Kun 323 har valgt denne fine småbilen hittil i år (alle tall er hentet fra OFV).

Hvordan går det med Colt?

I Norge leveres Jazz bare med en motor og et utstyrsnivå. Det er et problem. Colt kommer med tre bensinmotorer og en dieselmotor og i hele fire utstyrsnivåer. Det vil nok i høyeste grad gjøre at flere finner en modell som passer. Den billigste Colten er ribbet, men ikke motorsvak. Den koster heller ikke mer enn 149.900 kroner. Vi har kjørt en modell med alt utstyr og 1,3-liters motor med 95 hestekrefter. Mer om det finner du på denne lenken.

mitsubishi colt colt mitsubishi test

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil