TEST: Mitsubishi Colt 1.3 Instyle

Colt har omtrent ikke eksistert i salgsstatistikkene de siste årene. Vi har heller ikke brukt mye tid på Colt. Nå er en ny modell på markedet med sterke motorer, gode løsninger innvendig og gode priser.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Colt er nok en svært etterlengtet modell hos Mitsubishi. De nåværende småbilene Space Star og gammel Colt har ikke bidratt med de helt store tallene for Mitsubishi.

Problem

Den nye Colten vil selge betydelig bedre enn den gamle, men konkurransen i denne klassen er enorm. Her befinner det seg allerde storselgere som Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Peugeot 206 og Hyundai Getz. Getz er solgt i over 1.000 eksemplarer og Yaris som selger best, er registrert i drøye 2.000 eksemplarer hittil i år. Honda Jazz er et eksempel på en suveren småbil som ikke har oppnådd de helt store salgstallene. Kun 323 har valgt denne fine småbilen hittil i år (alle tall er hentet fra OFV).

Hvordan går det med Colt?

I Norge leveres Jazz bare med en motor og et utstyrsnivå. Det er et problem. Colt kommer med tre bensinmotorer og en dieselmotor og i hele fire utstyrsnivåer. Det vil nok i høyeste grad gjøre at flere finner en modell som passer. Den billigste Colten er ribbet, men ikke motorsvak. Den koster heller ikke mer enn 149.900 kroner. Vi har kjørt en modell med alt utstyr og 1,3-liters motor med 95 hestekrefter. Mer om det finner du på denne lenken.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
  • Galleripris:
    5 500,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-