Grafisk gatebilde i Berlin

Du trenger verken betale i dyre dommer eller stå i kø i 16 timer for å oppleve kunst i Berlin. Da DinSide besøkte Berlin og ble foreslått et besøk på MoMAs utstilling (med anslått ventetid for billetter: fire timer) var vi ikke i tvil: vi tok i stedet bena fatt og ruslet rundt i Berlins gater i kanskje verdens største (og absolutt billigste) streetart galleri.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide
Grafisk gatebilde i Berlin
Visuell vandring gjennom Berlin
Tagging er det aller teiteste jeg veit!
Hvis du driver og tagger, er du skikkelig, skikkelig teit
For det første er det stygt også er det dyrt å få det bort og så er det nesten
ingen jeg kjenner som synes det er noe kult i det hele tatt

  Fra Tagging, Bare Egil Band
Vi lo godt av Bare Egil Bands artikulerte og melodiøse utskjelling av taggere, en gang på 90-tallet. Men man må vel alle begynne et sted? Maleren har sine skisseblokker og lerret som kan males over og over - eller kastes. Gatekunstneren derimot må øve seg på byens mange ublekete husvegger. Med mer eller mindre vellykket resultat.

Noen ganger, når en ser samme navnetrekk, igjen og igjen, på hvert eneste busssete på 37-bussen, er det lett å slutte seg til Bare Egils klagesang. Men etter en rundtur i Berlins mange gater er det fristende å oppfordre til mer tagging - overalt - om det fører til flere kunststykker av den typen vi kom over i den tyske hovedstaden.

Fra Eastside Gallery i Mühlenstrasse, der kunstnere har dekorert restene av Berlinmuren - til portrom, garasjer og bygårdfasader. Vi fant morsomme figurer, navnetrekk, visstnok fengende budskap (for de som skjønner tysk- undertegnede ekskludert). Oppfordringen til deg som skal til Berlin er som følger: løft blikket og se deg rundt. I mellomtiden kan du bli med på vår rundtur i Berlins endeløse gategalleri.

Reise

Til Berlin flyr du direkte med Norwegian (fra 399 kroner hver vei) eller SAS Braathens (fra 400 for en enkeltbillett).

Les mer!
 • Berlin sett ovenfra
 • Riksdagen og andre høydepunkter i Berlin
 • Vertikal vannvei i Berlin
 • Ti av de aller beste stedene du møter våren
 • Love Parade i Berlin: Verdens største fest

 • Les mer om:

  Diskutér dette temaet

  Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

  Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

  Mer om vilkårene her

  Mest populære nå:

  Se alle bilder

  Nico Widerberg

  Familie
  Familie
  • Galleripris:
   6 500,-

  Eva Langaas

  Gult lys
  Gult lys
  • Galleripris:
   5 500,-

  Runi Langum

  Lilje
  Lilje
  • Galleripris:
   3 600,-