SpywareBlaster

Publisert: Mandag 3. mai 2004 kl 03:30

Surfer du en del på Internett, vil spionprogrammer snike seg inn på PCen uten at du merker det. Med SpywareBlaster kan du blokkere slike uønskede programmer.


Dinside
Spionprogrammer (spyware) henter informasjon om deg og din PC, gjerne uten at du har gitt ditt samtykke. Slike programmer fører gjerne også til at Windows-ytelsen reduseres, spesielt hvis du har mange slike programmer installert.

Bruker du Internett en del, er sannsynligheten meget stor for at du får en del slike spionprogrammer installert etter hvert. Det finnes en rekke programmer som fjerner slike uønskede programmer, for eksempel Ad-aware. Det som er annerledes med SpywareBlaster er at det blokkerer spionprogrammene, slik at de ikke installeres i utgangspunktet. Derfor bør du uansett bruke for eksempel Ad-ware først for å fjerne uønskede programmer som er allerede på plass.

Slik virker SpywareBlaster

SpywareBlaster blokkerer såkalte ActiveX-kontrollere slik at de ikke installeres.

ActiveX er en samling av teknologier eller regler som er utviklet av Microsoft, som gir mulighet for en interaktiv plattform via nettsider. I Internet Explorer kan du endre instillinger for ulike tper ActiveX-kontrollere via Verktøy, Alternativer for Internett, Sikkerhet, Internett og Egendefinert nivå. Hvis alle typer ActiveX-kontrollere tillates, vil mengden spionprogrammer og andre potensielt farlige kontrollere, sannsynligvis øke kraftig.

ActiveX-kontroller er en implementering av teknologien, for eksempel en knapp på en nettside som bruker teknologien for å starte en interaktiv forbindelse mellom brukeren og en server. En ActiveX-kontroller kan sammenlignes med en Java-aplet, men forskjellen er at en ActiveX-kontoller har full tilgang til Windows-systemet. Dette innebærer en potensiell sikkerhetsrisiko.

SpywareBlaster har en innebygd database med oversikt over kjente spionprogrammer, og den kan på en enkel måte oppdateres via en knapp (Updates) i programmet.

SpywareBlaster støtter nettleserne Internet Explorer og Mozilla.

Les mer om SpywareBlaster på nettsiden javacoolsoftware.com.

Klikk her for å lese hvordan du installerer og konfigurerer Spywareblaster.

programvare

Nye tester på Dinside

Mega-mikado i parken

Finn fram erfaringen fra 90-tallet. Mikado er tilbake.

Libratone One Click og Too

Vi har testet to nye høyttalere fra danske Libratone.

Test av treningsørepropper 2016

Hvilke ørepropper er best til løping og sportsbruk?

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil