SpywareBlaster

Surfer du en del på Internett, vil spionprogrammer snike seg inn på PCen uten at du merker det. Med SpywareBlaster kan du blokkere slike uønskede programmer.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide
Spionprogrammer (spyware) henter informasjon om deg og din PC, gjerne uten at du har gitt ditt samtykke. Slike programmer fører gjerne også til at Windows-ytelsen reduseres, spesielt hvis du har mange slike programmer installert.

Bruker du Internett en del, er sannsynligheten meget stor for at du får en del slike spionprogrammer installert etter hvert. Det finnes en rekke programmer som fjerner slike uønskede programmer, for eksempel Ad-aware. Det som er annerledes med SpywareBlaster er at det blokkerer spionprogrammene, slik at de ikke installeres i utgangspunktet. Derfor bør du uansett bruke for eksempel Ad-ware først for å fjerne uønskede programmer som er allerede på plass.

Slik virker SpywareBlaster

SpywareBlaster blokkerer såkalte ActiveX-kontrollere slik at de ikke installeres.

ActiveX er en samling av teknologier eller regler som er utviklet av Microsoft, som gir mulighet for en interaktiv plattform via nettsider. I Internet Explorer kan du endre instillinger for ulike tper ActiveX-kontrollere via Verktøy, Alternativer for Internett, Sikkerhet, Internett og Egendefinert nivå. Hvis alle typer ActiveX-kontrollere tillates, vil mengden spionprogrammer og andre potensielt farlige kontrollere, sannsynligvis øke kraftig.

ActiveX-kontroller er en implementering av teknologien, for eksempel en knapp på en nettside som bruker teknologien for å starte en interaktiv forbindelse mellom brukeren og en server. En ActiveX-kontroller kan sammenlignes med en Java-aplet, men forskjellen er at en ActiveX-kontoller har full tilgang til Windows-systemet. Dette innebærer en potensiell sikkerhetsrisiko.

SpywareBlaster har en innebygd database med oversikt over kjente spionprogrammer, og den kan på en enkel måte oppdateres via en knapp (Updates) i programmet.

SpywareBlaster støtter nettleserne Internet Explorer og Mozilla.

Les mer om SpywareBlaster på nettsiden javacoolsoftware.com.

Klikk her for å lese hvordan du installerer og konfigurerer Spywareblaster.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-