Slå på Java-støtte

Har du problemer med Java-programmer i Windows? Da må du enten slå på Java-støtten i din nettleser eller installere Java Virtual Machine. Les mer om dette her.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide
Java Virtual Machine (JVM) er et miljø som gjør det mulig å kjøre Java-programmer i Windows, og MSJVM er Microsofts egen utgave av dette miljøet. Når du klikker på en Java-lenke i en nettside, skal Java-programmet startes automatisk. Hvis ikke dette skjer, må du slå på Java-støtten i Internet Explorer, eller installere JVM.

Windows SP1a har ikke Java-støtte

Windows er i utgangspunktet levert med Java-støtte, men Sun Microsystems (utvikleren av Java), hevder Java-versjonen som leveres med Windows XP, er uten lisens. Microsoft lanserte derfor SP1a for Windows XP uten Java-støtte, mens den opprinnelige versjonen av SP1, har Java-støtte.

Enighet mellom Microsoft og Sun

Microsoft og Sun Microsystems har inngått en avtale som betyr at Java-støtten i Windows skal fjernes. Dette er en prosess som skal skje over tid, slik at den fører til minst mulig dramatikk for Windows-brukere.

Avtalen innebærer at Microsoft har lov å inkludere Java-støtte i Windows, frem til 30. september 2004. Mer informasjon på Microsoft.com

Slå på JVM

Før du eventuelt installerer JVM, bør du sjekke om den faktisk er aktivert i Internet Explorer. Dette gjør du via menyvalget Verktøy, Alternativer for Internett, Sikkerhet, Egendefinert nivå... Microsoft VM, Java-tillatelser. Her skal det ikke være en hake ved Deaktiver Java.Last ned JVM

Er din Windows-versjon uten aktivert Java-støtte, kan du laste ned JVM. Prøv først å laste ned fra Sun Microsystems.

Hvis ikke dette er vellykket finnes flere alternative nettsteder (dette er Microsofts utgave av JVM, det vil si MSJVM):


Du finner mer informasjon og lenker på java-virtual-machine.net

Hvis du har fortsatt problemer, kan du fjerne JVM via Kontrollpanel og Legg til / Fjern programmer. Deretter kan du installere JVM fra en annen nettside.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-