DinSide har prøvekjørt Seat Ibiza 1,6 Sport

TEST: Seat Ibiza - spanske rytmer

Publisert: Torsdag 18. mai 2000 kl 06:57

Varmedisen dirrer over vegbanen og informasjonsdisplayet vitner om ulidelig hete. Vi fabler om minusgrader og kaldt vann - eller i det minste et dugelig klimaanlegg. Det var nemlig ikke standard i vår testbil.


Dinside

Seat er rimelig fersk som bilprodusent - i likhet med EU, feiret også Seat sin 50-årsdag i begynnelsen av mai i år. Da Seat begynte å produsere biler på 50-tallet, ga de en større en del av spanjolene muligheten til å kjøpe privatbil. På 80-tallet ble Seat en del av Volkswagen-gruppen - som er svært tydelig i Seat-produktene i dag.

Ny modell i fjor høst


Ibiza ble satt i produksjon i 1984, to år etter at tyske Volkswagen kom inn i bildet. Ibiza har siden den gang selvsagt gjennomgått flere generasjonsskifter og oppgraderinger, siste gang i fjor høst - da denne generasjonen ble introdusert. I forhold til forrige generasjon, fikk denne en del endringer på interiør og eksteriør, og et oppgradert utstyrsnivå. Hva vi syntes om den forrige generasjonen, kan du lese i denne prøvekjøringen.

Tøffere

Vi skrøt den gang av Ibiza sitt tøffe utseende - og den er absolutt ikke blitt mindre tøff i dag. Interiøret har et umiskjennelig Volkswagen-preg - det både ser og kjennes ut som i en tysk folkevogn - og midtkonsollen er som klippet ut av Polo, kun med små endringer. Hva vi mener om førermiljø, funksjonalitet og komfort kan du lese under avsnittet om plass og komfort.

Klikk deg gjennom lenkene under bildet til høyre, og bli med på en forlokkende tur med spansk lynne på norske veier.

seat ibiza ibiza seat test

Nye tester på Dinside

Nå får du fjorårsmodellene til sterkt reduserte priser

Enkelte har falt mer enn 50 prosent i pris siden i fjor.

Sony Xperia X

Den splitter nye mobilen burde hatt

TEST: Piper NV overvåkingskamera

Det beste vi har testet hittil.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil